Λίγο πολύ το γνωρίζαμε, το ξέραμε, το νιώθαμε. Πριν λίγες ώρες, έγινε και επίσημο. Ο σπουδαίος Kobe Bryant ανακοίνωσε μέσω μίας συγκινητικής,  πραγματικά συγκλονιστικής επιστολής στο theplayerstribune.com πως αυτή είναι η τελευταία του χρονιά μέσα στα παρκέ, καθώς στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Στα 37 του και μετά από δύο σοβαρότατους τραυματισμούς, ο Kobe ξέρει πως δεν είναι αυτός που όλοι μας έχουμε συνηθίσει και έχουμε αγαπήσει. Αποφάσισε λοιπόν, μετά από 20 συναπτά έτη, 5 πρωταθλήματα και αμέτρητα highlights να αφήσει την πορτοκαλί μπάλα και τους αγαπημένους του Los Angeles Lakers και να αφοσιωθεί στην οικογένειά του και τη ζωή του έξω από το μπάσκετ, το οποίο και αποχαιρέτησε με ιδιαίτερο τρόπο στην ανακοίνωση της απόσυρσής του.

το τέλος του kobe

 

Αγαπημένο μου μπάσκετ,

 

Από τη στιγμή που φόρεσα τις κάλτσες του πατέρα μου και ξεκίνησα νοητά να εκτελώ νικητήρια σουτ στο θρυλικό Western Forum, ήξερα πως ένα πράγμα ήταν αληθινό. Σε ερωτεύθηκα. Σε αγάπησα τόσο, που σου έδωσα τα πάντα. Το μυαλό και το κορμί μου, το πνεύμα και την ψυχή μου. Ήμουν ένα εξάχρονο παιδί που σε αγάπησε έντονα. Δεν είδα ποτέ το τέλος του τούνελ. Είδα μόνο τον εαυτό μου να βγαίνει τρέχοντας από αυτό. Έτρεξα πάνω κάτω σε κάθε παρκέ για να κυνηγήσω κάθε μπαλιά. Μου ζήτησες να παλέψω και σου έδωσα την καρδιά μου γιατί μου προσέφερες πολλά περισσότερα.

 

Έπαιξα με ιδρώτα και με πόνο, όχι μόνο επειδή η πρόκληση με καλούσε, αλλά κι επειδή ΕΣΥ με φώναζες. Έκανα τα πάντα για ΕΣΕΝΑ, γιατί έτσι πρέπει να κάνεις όταν κάποιος σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο ζωντανός, όσο εσύ με άφησες να νιώσω. Έδωσες σε ένα εξάχρονο παιδί το Laker Dream και για πάντα θα σε αγαπώ. Όμως, δεν μπορώ να σε αγαπώ τόσο αρρωστημένα για πολύ ακόμα. Αυτή τη χρονιά, είναι ό,τι μου έχει απομείνει για να σου δώσω. Η καρδιά μου μπορεί να αντέξει το σφυροκόπημα, το μυαλό μου θα το διαχειριστεί, όμως το σώμα μου ξέρει πως ήρθε η στιγμή να πω αντίο.

 

Και είμαι εντάξει. Είμαι έτοιμος να σε αφήσω να φύγεις. Θέλω να το γνωρίζεις τώρα, ώστε και οι δυο να αδράξουμε κάθε στιγμή που μας απόμεινε. Τα καλά και τα άσχημα. Δώσαμε ο ένας στον άλλο όσα είχαμε.

 

Γνωρίζουμε και οι δυο, πως ό,τι κι αν κάνω μετά, θα είμαι πάντα αυτό το παιδί με τις γυρισμένες κάλτσες, τον κάδο με τα σκουπίδια στη γωνία και τα πέντε δευτερόλεπτα. Η μπάλα είναι στα χέρια μου. 5… 4… 3… 2… 1

 

Πάντα θα σε αγαπώ,

 

Kobe“.

 

Το NBA δε θα είναι το ίδιο χωρίς τον Kobe. Αυτόν που πήρε 5 πρωταθλήματα και 2 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, αυτόν που κάποτε έβαλε σε ένα ματς απέναντι στους Toronto Raptors 81 πόντους, αυτόν που πήρε τόσα και τόσα ματς μόνος του, στο τελευταίο σουτ, στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Kobe Bryant είναι ένας γεννημένος νικητής, ένας εγωιστής και αγωνιστής, που δεν ήθελε ποτέ να χάνει ή να είναι πίσω από κανέναν άλλο. Και ναι, πέρα από προσωπικές συμπάθειες, είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος παίκτης στη Μετα-Jordan εποχή.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε πλέον, είναι απλά να απολαύσουμε τις τελευταίες του στιγμές στα παρκέ και να πούμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε έναν άνθρωπο που αφοσιώθηκε και έδωσε τα πάντα στο μπάσκετ. Kobe Bryant, θα μείνεις για πάντα στην ιστορία!

το τέλος του kobe

Σχόλια