Εάν σκέφτεστε να αντικαταστήσετε το παλιό σας κινητό, μάθετε ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε. Η εποχή που πληρώναμε χρυσάφι για ένα απροβλημάτιστο κινητό έχει ευτυχώς περάσει, και πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές βελτιώνουν διαρκώς τα χαρακτηρίστηκα των συσκευών τους, χαμηλώνοντας παράλληλα τις τιμές για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Ψάξαμε λοιπόν και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες συσκευές για την τιμή τους, αυτή τη στιγμή.

Motorola Moto E 1st gen

οικονομικά smartphones

Το Motorola Moto E έρχεται με οθόνη 4.3 ιντσών ανάλυσης 540×960 pixels, επεξεργαστή snapdragon 200,μπαταρία 1980mAh, κάμερα 5 megapixel, μνήμη RAM 1 GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 4 GB. Τρέχει android kitkat 4.4.4, σύντομα όμως περιμένουμε την αναβάθμιση σε 5.0 lollipop. Δέχεται επίσης κάρτα microSD σε περίπτωση που τα 4 GB σας φαίνονται λίγα.

Στα θετικά του Moto E είναι το μέγεθος του καθώς με τα σημερινά δεδομένα είναι αρκετά δύσκολο να βρεις κινητό που να το χειρίζεσαι με το ένα χέρι. Η μπαταρία αρκεί άνετα για μια μέρα δυνατής χρήσης, ενώ αν δεν το ζορίσετε μπορεί να αντέξει και δεύτερη μέρα με μία φόρτιση. Η οθόνη είναι ικανοποιητική για το μέγεθος και την τιμή του τηλεφώνου και σε καμία περίπτωση δεν θα τη χαρακτήριζα κακή. Το βασικότερο όμως χαρακτηριστικό του  Moto E, είναι ότι το android που τρέχει έρχεται απευθείας από την Google, χωρίς η Motorola  να το έχει φορτώσει με άχρηστες εφαρμογές και άσχημες παραμετροποιήσεις (βλέπε Samsung και σια).

Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα, καθώς για να παραμείνει χαμηλά η τιμή, η Motorola δεν έβαλε μπροστινή κάμερα οπότε ξεχάστε τις selfies. Επίσης λείπει το φλας από τη πίσω κάμερα, ενώ το 1GB RAM μπορεί μερικές φορές να μην είναι αρκετό για multitasking.

Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία τελείως budget friendly συσκευή και ότι αυτά που δίνετε είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που παίρνετε.

 

Τιμή:78 €

 

LG Spirit 4G

οικονομικά smartphones

Ανεβάζουμε τον πήχη με το LG Spirit 4G που η τιμή του έχει πέσει θεαματικά τελευταία, και αποτελεί πλέον ένα πολύ δελεαστικό πακέτο. Ενσωματώνει οθόνη 4.7 ιντσών HD 720×1280 pixels, επεξεργαστή snapdragon 410, μπαταρία 2100 mAh, κάμερα 8 megapixels με LED flash, εμπρόσθια κάμερα 1 megapixel, μνήμη RAM 1 GB, εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 8 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Τρέχει android 5.0 lollipop με το UX 4.0 skin της LG,  το οποίο έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και είναι πλέον πολύ πιο όμορφο και ελαφρύ.

Το πρώτο που θα προσέξετε μόλις πιάσετε το Spirit στα χέρια σας είναι το πόσο λεπτό και ελαφρύ είναι για τα λεφτά του. Η LG έχει επιλέξει ένα design γεμάτο καμπύλες και γωνίες που κάνουν το κινητό να ξεχωρίζει. Το δεύτερο πράγμα που θα προσέξετε μόλις ανοίξετε τη συσκευή είναι βέβαια η οθόνη. Η 4.7 ιντσών HD οθόνη είναι πολύ φωτεινή και δύσκολα θα προσέξετε μεμονωμένα pixels εκτός και αν ψάξετε για αυτά. Το ηχείο είναι λίγο απογοητευτικό καθώς θα το θέλαμε λίγο πιο δυνατό αλλά σε αυτήν την κατηγορία τιμής είναι κάτι που το περιμέναμε. Επίσης ενσωματώνει κεραία 4G  LTE για σερφάρισμα με γρηγορότερες ταχύτητες.

Όσον αφορά την εμπειρία χρήσης, το Spirit 4G είναι  γρήγορο και απροβλημάτιστο. Σε αυτήν την περίπτωση το 1 GB RAM σε συνδυασμό με τον ανανεωμένο επεξεργαστή Snapdragon 410 είναι αρκετό για να τρέχετε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα και να πηδάτε από την μια στην άλλη χωρίς κολλήματα. Με τη βασική κάμερα μπορείτε να τραβήξετε πολύ όμορφες φωτογραφίες και βίντεο, αρκεί να υπάρχει αρκετό φως. Η μπροστινή κάμερα είναι εδώ για τις βιντεοκλήσεις σας, άντε και μερικές selfies.

Τιμή:121 €

 

Sony Xperia M4

οικονομικά smartphones

Με το Xperia M4 η SONY προσπάθησε να φέρει το design και την IP68 πιστοποίηση της σειράς Z σε μια high-mid range συσκευή. Έχει οθόνη 5 ιντσών IPS HD, επεξεργαστή Snapdragon 615  με 64-bit οκταπύρηνο Cortex-A53 επεξεργαστή, Adreno 405, 2 GB RAM και 8 GB ενσωματωμένη μνήμη.

Η κάμερα βρίσκεται στα 13 megapixels με LED flash, 5 megapixels δεύτερη κάμερα, 4G LTE συνδεσιμότητα και έχει μπαταρία 2400 mAh. Τρέχει android 5.0 lollipop με προγραμματισμένη αναβάθμιση σε  6.0 Marshmallow.

Το κινητό αυτό ξεχωρίζει από τον πολύ όμορφο σχεδιασμό του. Με μια πρώτη ματιά δεν θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε αν πρόκειται για κάποια ναυαρχίδα της εταιρίας. Δυστυχώς, στο χέρι, η αίσθηση που δίνει το design δεν είναι η ίδια  καθώς είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από πλαστικό αντί για γυαλί. Μια θήκη θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα. Στο κάτω μέρος του κινητού βρίσκεται το ηχείο που αν και δεν είναι πολύ δυνατό, είναι πολύ καλύτερα από το να βρίσκεται στη πίσω πλευρά, ιδίως όταν βλέπεις βίντεο. Θα θέλαμε ίσως να έχουμε μια οθόνη με πιο ζωντανά χρώματα, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε μια budget συσκευή.

Η κάμερα είναι από τα πιο δυνατά σημεία του Μ4. Εφόσον υπάρχει φως οι φωτογραφίες είναι ζωντανές, με πλούσια χρώματα και πολλές λεπτομέρειες που δεν χάνονται στο zoom. Σε χαμηλό φωτισμό η ποιότητα των φωτογραφιών πέφτει θεαματικά, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα smartphones. Επιπλέον στα θετικά προστίθεται και το ότι το κινητό είναι εντελώς αδιάβροχο.

Σχετικά με την εμπειρία χρήσης είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Όλες οι εφαρμογές τρέχουν γρήγορα και χωρίς κανένα κόλλημα. Το skin της SONY είναι πολύ ελαφρύ και κοντά στο stock android της Google, κάνοντας το material design του lollipop πιο απολαυστικό από ποτέ, δίνοντας στο χρήστη την αίσθηση μιας πραγματικά αξιόπιστης συσκευής.

Τιμή: 202 €

Σχόλια