Ξέμεινες από καλές κωμωδίες; Ορίστε προτάσεις για να περάσετε καλά στο επόμενο movie night!

«Θεέ μου, τι σου κάναμε;»(2014)

qu-Est-ce

 

Ο Κλοντ και η Μαρί είναι ένα παραδοσιακό ζευγάρι της μεσοαστικής γαλλικής κοινωνίας και έχουν τέσσερις κόρες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν παντρευτεί μη-Γάλλους και μη-καθολικούς. Το γεγονός αυτό δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους δυο γονείς.

Συνεπώς, όταν η τέταρτη κόρη τους ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί τον Σαρλ που είναι καθολικός αυτοί είναι τρισευτυχισμένοι που η οικογένειά τους θα κάνει έστω και έναν παραδοσιακό γαλλικό γάμο.

Η χαρά τους κόβεται όμως απότομα, όταν διαπιστώνουν ότι ο Σαρλ είναι Αφρικανός.

 

Θέλω Trailer!

«Κουζίνα με ψυχή» (2009)

59521

 

Ο Ζήνος είναι ο Ελληνογερμανός ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου της κακιάς ώρας στο Αμβούργο και τελευταία είναι πολύ γκαντέμης.

Παθαίνει λουμπάγκο στην προσπάθεια να μετακινήσει ένα πλυντήριο πιάτων, η κοπέλα του μετακομίζει για δουλειά στην Σαγκάη, ο καινούριος του σεφ διώχνει τους ελάχιστους πελάτες που του έχουν απομείνει με την γκουρμέ μαγειρική του, και ο αδερφός του που αποφυλακίζεται υπό περιοριστικούς όρους του ζητάει να τον προσλάβει ως μάνατζερ.

 

Θέλω Trailer!

 

Woman in Love (2011)

rubbeldiekatz_xlg

 

Ο νεαρός Άλεξ συγκατοικεί με τα αδέρφια του και δυσκολεύεται να βρει δουλειά ως ηθοποιός. Έχοντας πλέον φτάσει στο αμήν, αναγκάζεται να ντυθεί γυναίκα, προκειμένου να του δώσουν έναν μικρό ρόλο σε μια Χολιγουντιανή ταινία σχετικά με τον Ναζισμό, αφού «οι μόνες ταινίες που θέλουν να γυρίσουν οι Αμερικάνοι σκηνοθέτες στην Γερμανία είναι για τον Β’ Παγκόσμιο».

Το σχέδιό του πιάνει και ο σκηνοθέτης τελικά του δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο, μην ξέροντας όμως πως ο Άλεξ είναι άνδρας.

Ταυτόχρονα, ο Άλεξ προσπαθεί να πλησιάσει την Σάρα, τη διάσημη συμπρωταγωνίστριά του, η οποία για κακή του τύχη τον βλέπει σαν κολλητή της.

 

Θέλω Trailer!

 

“Kinky Boots”(2005)

Kinky_boots_(2006)

 

Ο Τσάρλι έχει κληρονομήσει το εργοστάσιο υποδηματοποιίας του πατέρα του, το οποίο, παρά την φήμη που είχε αποκτήσει για τα εξαιρετικής ποιότητας ανδρικά παπούτσια που παρήγαγε, πλέον κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.

Ένα βράδυ γνωρίζει τυχαία μια τραβεστί με το όνομα Λόλα, η οποία κάποια στιγμή παραπονιέται για το σπασμένο της τακούνι, το οποίο δεν άντεξε το βάρος από το αντρικό της σώμα.

Αυτό δίνει στον Τσάρλι την ιδέα να παράγει με την βοήθεια της Λόλα υποδήματα ειδικά προσαρμοσμένα για τραβεστί, προκειμένου να σώσει την εταιρία.

 

*Η ταινία είναι βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία και ενέπνευσε και ένα ομώνυμο Broadway Musical.

 

Θέλω Trailer!

«Σε αγαπώ, Φίλε»(2009)

 i_love_you_man_ver4_xlg

 

Ο Πήτερ είναι ένας πετυχημένος μεσίτης που μόλις αρραβωνιάστηκε την κοπέλα του και ανυπομονεί να φτιάξει τη ζωή του. Προς απογοήτευσή του, όμως, δεν έχει βρει κουμπάρο, καθώς δεν είχε ποτέ άντρα κολλητό.

Ξεκινάει, λοιπόν, μια σειρά από αδέξια και αμήχανα ραντεβού με άντρες, προκειμένου να αναπληρώσει για τις εμπειρίες που έχασε όλα αυτά τα χρόνια και να γνωρίσει κάποιον με τον οποίο θα ταιριάξουν αρκετά, ώστε να γίνει κουμπάρος του.

Μέχρι που μια μέρα, ο Πήτερ συναντάει τον Σίντνεϊ, του οποίου η κάφρικη συμπεριφορά εξαντλεί σταδιακά την υπομονή της αρραβωνιαστικιάς του.

 

Θέλω Trailer!

 

«Ο Θάνατος σου πάει πολύ»(1992)

la_muerte_os_sienta_tan_bien_1992_6

 

Ο Έρνεστ και η Έλεν είναι αρραβωνιασμένοι, όμως λίγο καιρό πριν τον γάμο τους, ο Έρνεστ αφήνει την Έλεν για μια παλιά της φίλη, την Μάντελιν, με την οποία μάλιστα βρίσκονταν από μικρές σε κόντρα.

Τα χρόνια περνούν, η Έλεν παραμελεί τον εαυτό της και ούτε το ζευγάρι τα πηγαίνει καλά, καθώς η δουλειά του Έρνεστ πηγαίνει κατά διαόλου και η Μάντελιν προσπαθεί μάταια να μείνει για πάντα νέα και όμορφη.

Μέχρι που η Έλεν παίρνει εκδίκηση με έναν μυστήριο τρόπο, χρησιμοποιώντας ένα μαγικό φίλτρο.

 

Θέλω Trailer!

«Όταν γνώρισα την Πόλυ» (2004)

ACP-keyart

 

Ο Ρούμπεν είναι ασφαλιστής και ολίγον τι νευρωτικός όσον αφορά τους καθημερινούς και μη κινδύνους που έχει η ζωή. Αφού τον απατά η γυναίκα του στον μήνα του μέλιτος, πηγαίνει σε ένα πάρτι, όπου γνωρίζει μια παλιά συμμαθήτριά του, την Πόλυ.

Αναπτύσσεται μια χημεία μεταξύ τους και ο Ρούμπεν νιώθει πως έχει αρχίσει να ξεπερνάει την πρώην του.

Το μόνο πρόβλημα είναι, όμως, πως η αυθόρμητη και ριψοκίνδυνη φύση της Πόλυ δεν την κάνουν μόνο αξιολάτρευτη, αλλά επιδεινώνουν και τους ψυχαναγκασμούς του.

 

Θέλω Trailer!

«Διαβολογυναίκα»(1989)

81Z+xoq783L._SL1500_

 

Η Ρουθ είναι μια θεά του νοικοκυριού, μητέρα δύο παιδιών και αφοσιωμένη σύζυγος του Μπομπ, ενός διψασμένου για δόξα λογιστή.

Σε μια εκδήλωση γνωρίζουν τη Μαίρη, μια πλούσια και κομψή συγγραφέα ρομαντικών μυθιστορημάτων, με την οποία ο Μπομπ αναπτύσσει μια εξωσυζυγική σχέση.

Σύντομα εγκαταλείπει την Ρουθ, η οποία έξαλλη χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εκδικηθεί τον πρώην άντρα της και να καταστρέψει ότι πολύτιμο έχει στην ζωή του.

 

Θέλω Trailer!

«Γυναίκα στην Θάλασσα»(1987)

overboard

 

Η πλούσια και σνομπ Τζοάννα ζει μια ζωή μες ‘την χλιδή, μέχρι που μια μέρα πέφτει από το κότερό της και παθαίνει αμνησία.

Ο σύζυγός της χαίρεται που την ξεφορτώθηκε, ενώ ο Ντην, ένας ξυλουργός που είχε δουλέψει στο παρελθόν για την Τζοάννα και στον οποίο είχε κάνει την ζωή δύσκολη, βρίσκει την ευκαιρία να την εκδικηθεί.

Παριστάνει, λοιπόν, τον άντρα της και την φέρνει σπίτι του, όπου την περιμένουν πολλές δουλειές και τα τέσσερα σκανταλιάρικα παιδιά του.

 

Θέλω Trailer!

«Ξαφνικά…30»(2004)

large_fHhbv0Qatlz0t4WfaDdOf0802sY

 

Η 13-χρονη Τζέννα έχει μπουχτίσει από τις καθημερινές δυσκολίες της εφηβείας και εύχεται να ήταν μια επιτυχημένη 30χρονη.

Η ευχή της πραγματοποιείται και ξυπνάει στο σώμα μιας ενήλικης, που φαινομενικά έχει όσα ονειρευόταν πάντα η νεαρή: Εργάζεται στο αγαπημένο της περιοδικό, τα έχει με έναν θεό και όλοι κρέμονται από τα χείλη της.

Όμως έχει και η ενήλικη ζωή τις δυσκολίες της…

 

Θέλω Trailer!

Σχόλια