Η street culture ανθεί στη Βαρκελώνη, όχι μόνο όσο αφορά το skateboarding, αλλά και το graffiti που ομορφαίνει τις εναλλακτικες γωνιές της.

Η Βαρκελώνη είναι παγκοσμίως γνωστή λόγω της αρχιτεκτονικής της, όχι όμως μόνο λόγω του Gaudi.  Είναι και γνωστή για την street culture της. Τη δεκαετία του 1990 η πόλη αναδιαμορφώθηκε εντελώς. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992. Παράλληλα, οι “συνεχιστές” του Gaudi σχεδίασαν κτήρια, δημόσια πάρκα και πλατείες που είναι ιδανικά για skateboarding.

Έτσι τα τελευταία 20 χρόνια στην Βαρκελώνη έχει εξελιχθεί το λεγόμενο “skateboarding tourism” που την μετέτρεψε στην  Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για skateboard , εφόσον υπάρχουν πολλές κατηφόρες, ράγες και spots παντού. Η Βαρκελώνη είναι σαν ένα τεράστιο skatepark ή καλύτερα “streetpark” .  Παρ’όλα αυτά η τοπική αστυνομία δεν έχει την ίδια άποψη οπότε θέλει προσοχή , μπορεί να πληρώσετε πολύ ακριβά την επιθυμία σας για skate.

Γενικότερα όμως η steet culture στην Βαρκελώνη είναι πολύ έντονη και τα graffiti ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο τις “εναλλακτικές” γειτονίες της.  Αυτές είναι το El Born, El Gotico, El Raval και στο Poble Nou.

street culture

street culture

street culture

sweet rebel , bar at el gotico

 

Sweet rebel , bar at el gotico

street culture

 

 

street culture

 

street culture

Φύγαμε για Βαρκελώνη!

Σχόλια