Τι να μην κάνεις στο αεροδρόμιο

Αν το κόστος ενός εισιτηρίου για την τελευταία κωμωδία που κυκλοφορεί στους κινηματογράφους είναι μεγάλο για την τσέπη σου, ξέρουμε ένα μέρος, όπου δε θα σταματήσεις να γελάς: το αεροδρόμιο!

Οι πελάτες μας έχουν αφήσει μερικές αστείες ιστορίες όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια να κάνουν check in για την πτήση τους, να δώσουν στην ασφάλεια τα πράγματά τους ή να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο – απ’ το να περάσουν περίεργα πράγματα απ’ την ασφάλεια μέχρι τις περίεργες κρίσεις που τους έπιασαν και κατέληξαν στο νοσοκομείο ή στη φυλακή.

Μερικοί τα κατάφεραν. Οι περισσότεροι ήταν αρκετά χαζοί. Οι σεναριογράφοι του Hollywood δε θα μπορούσαν να ονειρευτούν ούτε τα μισά από αυτά.

Άγριες διαδρομές

Μια 78-χρονη γυναίκα δήλωσε ότι παρεξήγησε τις οδηγίες που της έδωσαν στο check-in στο Αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης το 2008. Αντί να βάλει τα πράγματά της σε μια βαλίτσα, όπως της είπαν, μπήκε η ίδια μέσα! Ξαπλωμένη στη ζώνη μεταφοράς του μη επανδρωμένου αγωγού, όπως σαν ένα δίσκος σε μια καφετέρια, ταξίδεψε στο χώρο αποσκευών, πριν τη σώσει κάποιος. Χωρίς να έχει τραυματιστεί, έφτασε στη Γερμανία.

Άλλοι αναβάτες της ζώνης μεταφορές σε άλλα αεροδρόμια ήταν λιγότερο αθώοι. Δύο έφηβοι από το New Jersey με σκοπό ένα εθελοντικό ταξίδι της εκκλησίας τους πιάστηκαν στο Αεροδρόμιο Louis Armstrong στη Νέα Ορλεάνη το 2008, επειδή ανέβηκαν στη ζώνη μεταφοράς των αποσκευών χωρίς να περάσουν από την ασφάλεια σε μια «αποστειρωμένη» περιοχή. Το 2010 ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο Columbia πιάστηκε για τον ίδιο λόγο – επειδή ανέβηκε στο carousel των αποσκευών στο Αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, αφού του απαγορεύτηκε η είσοδος, επειδή δεν είχε ταυτότητα με φωτογραφία.

jedward-airport

Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος

Ποιο είναι το πιο χαζό πράγμα που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι δοκίμασε κάποιος για να περάσει την ασφάλεια και να μπει στο αεροπλάνο; Ένα φορτισμένο και γεμάτο μπαταρία αλυσοπρίονο. Κάτι ακόμα πιο χαζό; Έναν νεκρό συγγενή σε αναπηρικό καροτσάκι ( για να μην πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς ενός σώματος).

Ένας 29χρονος άντρας κρατούσε ένα αντικείμενο με σχήμα χειροβομβίδας και προτίμησε να πει στους υπεύθυνους ασφαλείας ότι ήταν βόμβα αντί να παραδεχτεί μπροστά στη μητέρα του ότι ήταν μέρος μιας συσκευής σεξουαλικού βοηθήματος.

(Δεν πρέπει να ξεχάσουμε εκείνον τον τύπο που προσπάθησε να φέρει ένα ξυπνητήρι με σχήμα δυναμίτη).

tumblr_l7l0xysmNX1qctkcl

Διαμάντια…

Ένας Αμερικανός που ταξίδευε από το Τελ Αβίβ είπε στις αρχές του Αεροδρομίου JFK ότι δεν είχε τίποτα να δηλώσει. Τι εννοεί με το «τίποτα»; Περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε διαμάντια!

14050-funny-the-problem-with-airport-security-s

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! (Σοβαρά…)

Τι θα πρέπει να κάνεις αν καθυστερείς να φτάσεις στο αεροδρόμιο για την πτήση σου; Μα φυσικά, να τηλεφωνήσεις για ψεύτικη βομβιστική επίθεση! Αυτό έκανε ένας Γερμανός αθλητικογράφος, επειδή βιαζόταν να προλάβει το αεροπλάνο για να καλύψει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα το 2008. Το σχέδιό του μπορεί να είχε λειτουργήσει, αν δεν είχε τηλεφωνήσει ξανά για να μάθει αν θα καθυστερήσει τελικά η πτήση.

Μια γυναίκα προσπάθησε να κάνει το ίδιο το 2009 όταν το αφεντικό της στο Μαϊάμι δεν προλάβαινε την πτήση του στις Ονδούρες. Μετά το τηλεφώνημα για την απειλή βόμβας, έστειλε e-mail, το οποίο την πρόδωσε.

Και οι δύο συνελήφθησαν.

uVNuO2

Fashion Police

Ένα ζευγάρι από ultra-chic Christian Louboutin γόβες στιλέτο τα οποία ανήκαν στο μουσικό παραγωγό και καλλιτέχνη Taz Arnold κίνησαν υποψίες όταν πέρασαν από ακτίνες Χ στο Αεροδρόμιο Dulles το 2011. Πέρασαν – όπως και οι χειροπέδες της Lady Gaga στο αεροδρόμιο του Los Angeles το 2010.

Παρ’ όλ’ αυτά, το 2008, σ’ έναν πελάτη στο Αεροδρόμιο του Heathrow αρνήθηκαν να τον αφήσουν να μπει στο αεροπλάνο αν δεν άλλαζε μπλούζα. Τι είχε η μπλούζα του; Ένα χαρακτήρα από το Transformers που έμοιαζε με πιστόλι.

Παραδεχόμαστε ότι ένας μεγάλος άνθρωπος θα έπρεπε να έχει καλύτερη αίσθηση της μόδας, αλλά από πότε οι υπάλληλοι της ασφάλειας το παίζουν κριτές του Project Runway;

0914-gaga-airport-exc-03-credit-2

Επειδή απορήσατε κι εσείς, όπως κι εμείς, τι της ήθελε τις χειροπέδες…

Αποτυχημένο λαθρεμπόριο…

Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να εισάγουν λαθραία παράνομα φάρμακα από την ασφάλεια. Εμείς θα σας πούμε για πέντε ανόητους χωριάτες για τη χοντροκέφαλη αλλά ψυχαγωγική δημιουργικότητά τους:

Η γυναίκα που προσπάθησε να εισάγει λαθραία μαριχουάνα μέσα από τους μεταλλικούς ανιχνευτές φυλάγοντάς το σε αλουμινόχαρτο.

Ο φύλακας του Yankee Stadium που είπε στην ασφάλεια, ότι τώρα που γυρνούσε από τη Γουιάνα, είχε ένα μαγειρεμένο λαγό στη βαλίτσα του. Στην πραγματικότητα ήταν 3 κιλά κοκαΐνης.

Ένας άντρας έφερε μπάρες σοκολάτες που κάλυπταν ηρωίνη αξίας παραπάνω από 3 κιλών μέσα σε περιτυλίγματα σοκολάτας, όπως η Lacta.

Τα άτομα που έστειλαν κοκαΐνη αξίας 300.000 δολαρίων από την Κολομβία στον Παναμά κρυμμένη σε ένα σετ μασελών.

Ένας 59χρονος που πετούσε από τη Χιλή στην Αυστραλία με ένα πακέτο κοκαΐνης μισού κιλού κολλημένο στη βουβωνική του χώρα.

"Looks like we've got ourselves a heavy water smuggler!"

“Απ’ ότι φαίνεται έχουμε ένα μεγάλο λαθρέμπορο μπροστά μας!”

Ένα απ’ αυτά δεν είναι σαν τα άλλα

Οι έμποροι παράνομων άγριων ζώων ανταγωνίζονται τους λαθρέμπορους ναρκωτικών με τους εφευρετικούς τρόπους που προσπαθούν να εισάγουν λαθραία ζώα από την ασφάλεια και το τελωνείο.

Για παράδειγμα, μια Ταϊλανδέζα που πετούσε από τη Μπανγκόκ στο Ιράν, σκέφτηκε να ντύσει ένα ναρκωμένο τιγράκι σαν κουκλάκι και να το περάσει απ’ το τελωνείο… χωρίς πολλή τύχη. Μια άλλη επαίσχυντη γυναίκα προσπάθησε να κρύψει 75 φίδια στο σουτιέν της! Ναι, κι εμείς κάναμε την ίδια γκριμάτσα!

Το τελωνείο στο Αεροδρόμιο της Μελβούρνης ανακάλυψε έναν άντρα που είχε δύο ζωντανά περιστέρια στο παντελόνι του – και αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τον πελάτη στο Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες που έδεσε παραπάνω από 12 ζωντανά καναρίνια στα πόδια του. Άλλες ενοχλητικές ιστορίες περιλαμβάνουν ερπετά και έντομα κάθε είδους: ένα μωρό αλιγάτορα και ένα παγωμένο κεφάλι μαϊμούς.

A-cat-at-the-airport

Σε παρακολουθούμε!

Προφανώς, η κόλαση δεν έχει θυμώσει ποτέ όπως ένας περιφρονημένος υπάλληλος μετανάστευσης. Ένα στέλεχος της Αγγλίας έβαλε κάποτε τη σύζυγό του στη λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών, ενώ συναντούσε την οικογένειά της στο Πακιστάν, απαγορεύοντάς της να γυρίσει σπίτι για 3 χρόνια!

Η περηφάνια ενός άλλου άντρα πληγώθηκε όταν η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του επέτρεψε να φτάσει μέχρι την ασφάλεια του αεροδρομίου του Μάντσεστερ χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της γυναίκας του. Δε γνωρίζουμε αν ο άντρας είχε θηλυκά χαρακτηριστικά ή αν η γυναίκα του είχε αρρενωπό σαγόνι, αλλά το αεροδρόμιο σταμάτησε τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.

36e9c4352267fabb4cbeca87fe1a0627

Δεν μπορείς να το αφήσεις πίσω;

Ένας 64χρονος που άλλαζε αεροπλάνα από το Αεροδρόμιο της Νυρεβέργης ντρόπιασε μια αδελφότητα αγοριών όταν ήπιε ένα ολόκληρο λίτρο βότκα όταν του είπαν ότι έπρεπε να το πετάξει ή να το πληρώσει για να το περάσει. Αφού δεν μπήκε στην πτήση, έκανε το γύρο του τοπικού νοσοκομείου, όπου πέρασε τις επόμενες μέρες για να αναρρώσει από δηλητηρίαση αλκόολ.

Ένας άλλος πελάτης, στο Αεροδρόμιο του Κολοράντο, έζησε κάτι παρόμοιο όταν του είπαν να πετάξει κάτι – σε αυτήν την περίπτωση, μια οδοντόκρεμα. Διαμαρτυρήθηκε … μαντέψτε πώς… πλένοντας τα δόντια του!

Και τι δε θα μπορούσε να αφήσει ο Haisong Jiang; Τη φίλη του, προφανώς. Ο 28χρονος απέφευγε το σημείο της ασφάλειας για περισσότερα φιλιά, προκαλώντας ρήξη στην ασφάλεια που έφτασε στο κλείσιμο του Αεροδρομίου του Newark για λίγο καιρό το 2010. Η αστυνομία τον συνέλαβε μερικές μέρες αργότερα, χάρη στο κλειστό κύκλωμα μαγνητοσκόπησης.

Όπως αποδείχτηκε ήταν σύντροφος μιας διδάκτορος στο Πανεπιστήμιο Rutgers, όπου, όπως και οι υπόλοιποι πελάτες θα έπρεπε να πάρουν ένα μάθημα στην κοινή λογική. Τουλάχιστον!

airport_security_toons_01

Σχόλια