Σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας αποτελούν οι περισσότερες από 150 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα του προγράμματος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), «Καλοκαίρι  στην Αθήνα», που παρουσίασαν στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, δημοτικός σύμβουλος, κ. Χρήστος Τεντόμας.

«Οι εκδηλώσεις αναδεικνύουν πολλές περιοχές και μεταβάλλουν γειτονιές της Αθήνας σε πόλους μουσικής, θεάτρου, ψυχαγωγίας και εκπαιδευτικών δράσεων. Αποκεντρωνόμαστε και ερχόμαστε πιο κοντά σε όλο και περισσότερους κατοίκους της πόλης, όπως ταιριάζει στο ευρωπαϊκό προφίλ μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής πρωτεύουσας» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στόχος του δήμου Αθηναίων είναι «οι συναυλίες, οι παραστάσεις, τα αφιερώματα και τα προγράμματα να πολλαπλασιάζονται και να αποτελέσουν και πάλι κλειδί, ώστε το «όλοι μαζί» να απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις της πόλης» σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Ο κ. Χρήστος Τεντόμας παρουσιάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα του “Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015″, δήλωσε: “Οι εκδηλώσεις μας επιδιώκουν να αναδείξουν ξεχωριστές πλευρές της πόλης μας, να προβάλλουν τα  πλεονεκτήματα  των πολιτιστικών της χώρων, και να προσφέρουν δημιουργικές καλοκαιρινές διεξόδους”.

 

Φεστιβάλ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου – 16-30 Ιουλίου

Η καλοκαιρινή ψυχαγωγία των Αθηναίων συνδυάζεται και φέτος με ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του πολιτισμικού προφίλ της πόλης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο προαύλιο του οποίου σε συνεργασία με το Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ από 16 έως 30 Ιουλίου, με συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού και κινηματογραφικές προβολές.
Αγαπημένοι καλλιτέχνες θα διασκεδάσουν το κοινό, με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα να ανοίγουν το Φεστιβάλ και το Νίκο Πορτοκάλογλου στη λήξη της διοργάνωσης, ενώ τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού συμπράττουν με διακεκριμένους καλλιτέχνες και υπόσχονται στο κοινό ξεχωριστές μουσικές θεματικές βραδιές.
Οι λάτρεις της τέχνης του θεάτρου, του χορού, αλλά και του κινηματογράφου είναι επίσης καλεσμένοι να απολαύσουν μοναδικές παραστάσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 9μ.μ.

Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της πόλης

O Οργανισμός γνωρίζοντας όσο κανένας άλλος τις γειτονιές της πόλης, συνεχίζει να προσφέρει απολαυστικές μουσικές εμπειρίες στους κατοίκους της Αθήνας, ομορφαίνοντας την καθημερινότητά τους.
Με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, η Φιλαρμονική, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού θα πλημμυρίσουν κάθε γωνιά της πόλης με ρυθμούς και μελωδίες και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες της να ανακαλύψουν μια διαφορετική διάσταση της Αθήνας.
Πλατείες, πεζόδρομοι, ανοιχτά θέατρα και πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες θα μεταμορφώνονται έως τον Σεπτέμβριο σε μουσικές σκηνές, προσκαλώντας τους κατοίκους, αλλά και τους περαστικούς σε αυθόρμητες μουσικές γιορτές.

Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη

Ο Οργανισμός επιδιώκοντας να χαρίσει μία νέα μουσική πνοή στην πόλη δημιουργεί ένα «νοητό τρίγωνο», Πεζόδρομος ΒουκουρεστίουΠροπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών –  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων,  που θα αποτελέσουν κεντρικά σημεία συνάντησης της Big Band, της Συμφωνικής Ορχήστρας, της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
Τα νέα μουσικά σημεία της πόλης μετατρέπονται σε μία εναλλακτική σκηνή ενός νέου κύκλου συναυλιών, που θα διαρκέσουν έως το Σεπτέμβριο, και σε συνδυασμό με τις μουσικές διαδρομές στις γειτονιές, ο Οργανισμός ενισχύει την καθημερινή καλοκαιρινή ψυχαγωγία των Αθηναίων με πρωταγωνιστές τα Μουσικά του Σύνολα.

Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη

Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο νέος κύκλος εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός κάθε Δευτέρα, από 22 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου.
Ο Λόφος του Στρέφη αποκτά  ένα νέο πολιτιστικό προφίλ, καθώς γίνεται για πρώτη φορά χώρος διοργάνωσης εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξή του, αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής και των ανθρώπων της.

Θέατρο Σκιών στις γειτονιές της Αθήνας

Η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου συνδυάζεται με το χιούμορ και το γέλιο που προσφέρει η πιο κλασική φιγούρα των παιδικών μας χρόνων, στις παραστάσεις «Ο καραγκιόζης κατακτά την Αθήνα» από το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημου, που παρουσιάζει ο Οργανισμός στις πλατείες και τις γειτονιές της πόλης έως το Σεπτέμβριο.
Ο αγαπημένος μας ήρωας και το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημος θα περιπλανηθούν σε ολόκληρη την πόλη, που θα πλημμυρίσει  από τα χαμόγελα και τα γέλια μικρών και «μεγάλων» παιδιών.

5th Athens Open Air Film Festival


Το Athens Open Air Film Festival (Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας) πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά, με πάνω από 20 επιλεγμένες προβολές στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, δίνοντας στην πόλη από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο την κινηματογραφική λάμψη που της αξίζει.
Για πρώτη χρονιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παίρνει  ρόλο συνδιοργανωτή της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής της πόλης, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό.

~

Δείτε το πρόγραμμα “Καλοκαίρι στη Αθήνα 2015″ εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο Αρχαιολογικό Μουσείο εδώ.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 5284800.

Σχόλια