20 άγνωστα facts που θα σε εκπλήξουν για τα γνωστά επιτραπέζια!

1. Το Τζένγκα (Jenga) βγαίνει από μία λέξη των Σουαχίλι που σημαίνει «να χτίζω».

 2. Σύμφωνα με τη Hasbo, ο ψηλότερος πύργος Τζένγκα είχε σαράντα ορόφους συν δύο τουβλάκια από πάνω.Jenga_distorted

 3. Η εταιρία Parker Brothers τυπώνει 30 φορές περισσότερα χρήματα Μονόπολης ετησίως απ’ ότι αληθινά χρήματα η Αμερική.11513424364_f48b8cb877_b

4. Το μεγαλύτερο παιχνίδι Μονόπολης διήρκεσε 70 συνεχόμενες ημέρες.

5. Είναι πιθανό (αλλά και σχεδόν απίθανο) να κερδίσει κανείς σε ένα παιχνίδι Μονόπολης με δύο παίχτες σε 21 δευτερόλεπτα. Θα χρειαζόντουσαν 4 γύροι και μόνο εννιά ζαριές.

 

6. Ο Φιντέλ Κάστρο απαγόρευσε τη Μονόπολη στην Κούβα.

7. Οι πίνακες Ouija  θεωρούνταν ως «αβλαβείς φτηνά τρικ» μέχρι που διάσημοι πνευματιστές άρχισαν να τους παίρνουν στα σοβαρά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

8. Κάποτε, σε έναν καταδικασμένο δολοφόνο στην Αμερική απονεμήθηκε η επανεκδίκαση της υπόθεσής του, διότι τέσσερις από τους ενόρκους χρησιμοποίησαν ένα πίνακα Ouija για να καθορίσουν την ενοχή του. Επικοινωνώντας με το νεκρό θύμα, φυσικά!

9. Ο μουσικός Alice Cooper υιοθέτησε το καλλιτεχνικό όνομά του αφού ένας πίνακας Ouija του είπε ότι ήταν η μετενσάρκωση μιας μάγισσας του 17ου αιώνα.o1

10. Το Scrabble είναι επίσημο σπορ σε ορισμένες Αφρικανικές χώρες.

11. Δύο δημοσιογράφοι ανακάλυψαν το Trivial Pursuit μέσα σε 45 λεπτά, αφού πρώτα σοκαρίστηκαν με την υψηλή τιμή και τις πωλήσεις του Scrabble.

12. Τα αρχικά χάρτινα ταμπλό της Ναυμαχίας (Battleship) περιελάμβαναν και κομμάτια στεριάς εκτός από τη θάλασσα.

13. Η Ναυμαχία ήταν ένα από τα πρώτα επιτραπέζια παιχνίδια που έγιναν βιντεοπαιχνίδι το 1979.

14. Το παιχνίδι Operation (Οι Μικροί Γιατροί) πουλήθηκε μόνο για 500 δολάρια από τον δημιουργό του, χωρίς να φαντάζεται την επικείμενη επιτυχία του.

15. Οι επαγγελματίες παίχτες του σκάκι πιστεύεται ότι έχουν 100.000 – 300.000 μοτίβα κινήσεων αποθηκευμένα στη μνήμη τους.

Snakes-and-Ladders-Game-51016. Οι ομιλίες δεν επιτρέπονται σε μία παρτίδα σκάκι. Το «Ρουά» δε χρειάζεται να ειπωθεί, μόνο το «Ρουά Ματ».

17. Το Φιδάκι (Snakes and Ladders) ξεκίνησε στην Ινδία τον 19o  αιώνα.

18. Το παιχνίδι Snakes and Ladders είναι εμπνευσμένο από μία μεταφορά που χρησιμοποιείται στο βιβλίο Midnight’s Children του Salman Rushdie: «…η αιώνια αλήθεια ότι για κάθε σκάλα που ελπίζεις να αναρριχηθείς, ένα φίδι περιμένει ακριβώς στην κορυφή της για να σε καταπιεί, και για κάθε φίδι μια άλλη σκάλα θα σε αποζημιώσει».

19. Το Yahtzee είναι το κλασικό παιχνίδι των ζαριών, με διάφορους συνδυασμούς. Ονομάστηκε αρχικά “το παιχνίδι Yacht” επειδή παιζόταν από ένα ζευγάρι Καναδών στο κατάστρωμα του γιοτ τους το 1954.

20. Το πρώτο παιχνίδι Ντάμα (Checkers) χρονολογείται γύρω στο 3.000 προ Χριστού, δηλαδή 5.000 χρόνια πριν!

 

 

Σχόλια