Σημαντικές αλλαγές συμβαίνουν στο Twitter καθώς ο CEO Dick Costolο προέβη σε μια ανακοίνωση που τάραξε τα νερά. Ο Costolo δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Twitter. Αν και στην επιστολή στους επενδυτές, δεν ανέφερε τον λόγο, η κίνηση αυτή γίνεται την ώρα που ο ρυθμός προσέγγισης νέων χρηστών είναι χαμηλός και το Twitter αδυνατεί να φέρει νέους διαφημιζόμενους υπό το βάρος των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο αγωνίζεται να πείσει την Wall Street για την αναπτυξιακή στρατηγική του. Η απότομη αλλαγή έρχεται έπειτα από μήνες εντεινόμενων πιέσεων από τους επενδυτές εν μέσω μικτών μηνυμάτων, μιας σειράς διοικητικών αλλαγών και απογοητευτικών ρυθμών ανάπτυξης.

Ο Costοlo θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον συνιδρυτή Jack Dorsey, παλιός CEO της εταιρείας αλλά και συνιδρυτής της. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή αυτή ήταν του Costolo, πράγμα το οποίο είχε αρχίσει να συζητάει εδώ και ένα χρόνο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Twitter θα ψάξει για αντικαταστάτη μέσα αλλά και έξω από την εταιρεία και ότι η ομάδα management είναι αρκετά δυνατή και χωρίς αυτόν ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι αισθάνεται περήφανος για αυτά τα 6 χρόνια στο Twitter. Στην επιτροπή που συστάθηκε για να αναζητήσει τον επόμενο CEO, συμμετέχουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Peter Currie, Peter Fenton και Evan Williams.

“Είμαι βαθύτατα ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια το διοικητικό συμβούλιο, η διοικητική ομάδα και οι υπάλληλοι και ανυπομονώ να στηρίξω το Twitter με όποιο τρόπο μπορώ στο μέλλον”, αναφέρει ο Costolo σε δήλωσή του.

«Νιώθω πολύ περήφανος για την ομάδα του Twitter και όσα μ’ αυτή μπορέσαμε να καταφέρουμε μαζί κατά τη διάρκεια των 6 χρόνων που είμαι στην εταιρείας», προσθέτει.

Ο Costolo θα φύγει και τυπικά από την 1η Ιουλίου και δεν θα λάβει κάποια αποζημίωση, καθώς παραιτήθηκε εθελοντικά. Η Wall Street αντέδρασε θετικά σε αυτή την κίνηση με την μετοχή να σημειώνει άνοδο 3.6%, φτάνοντας τα 37.17 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι μετά την παραίτηση Costolo το Twitter αξίζει 900 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο. Φυσικά οι αξίες των μετοχών αλλάζουν καθημερινά.

Μαζί με τον Costolo αποχωρεί και το όριο των 140 χαρακτήρων από τα Direct Messages και φτάνει στους 10.000 χαρακτήρες.

Το Twitter σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι η αλλαγή αυτή αφορά μόνο τα DM και όχι τα κλασσικά Tweets που μπορεί να δημοσιεύσει κάθε χρήστης στη σελίδα του, αφού μια τέτοια αλλαγή θα αλλοίωνε τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Σχόλια