Προτάσεις σε μέρη και αξιοθέατα για τον επισκέπτη του πανέμορφου Brighton. Γιατί είναι μια πόλη που θα λατρέψεις!

Ο Μάιος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να κάνεις ταξίδια! Έτσι, βρέθηκα και γω στην Αγγλία, και συγκεκριμένα στο πλέον αγαπημένο Brighton (Brighton & Hove), μόλις 50 λεπτά με το τρένο από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ. Μπορώ να πω ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά…brighton

 

Το Brighton είναι μια πανέμορφη παραλιακή πόλη στην Κομητεία του Ανατολικού Σάσεξ, στη νότια ακτή της Αγγλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πόλη αυτή έχει χαρούμενο και τουριστικό χαρακτήρα.

brighton

Υπάρχουν πολλά όμορφα αξιοθέατα, μεγάλα πάρκα, υπέροχες διαδρομές σε σοκάκια της παλιάς πόλης. Αλλά και για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής το Brighton είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή αφού τα πάρτυ και το ξεφάντωμα διαρκούν μέχρι το πρωί. Η πόλη αυτή συνδυάζει τα πάντα, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο του Brighton είναι οι άνθρωποι που ζούν εκεί. Εξαιρετικά φιλόξενοι, χαμογελαστοί και γεμάτοι κέφι, δίνουν χρώμα στη πόλη.

Κάνοντας μια βόλτα, είναι σίγουρο ότι θα συναντήσεις πολλά ποδήλατα*, υπαίθριες οργανώσεις, διάφορα events και χαρούμενους ανθρώπους που διασκεδάζουν κάνοντας αυτοσχέδιες παραστάσεις στα πάρκα, που τραγουδούν και προσκαλούν τον κόσμο να περάσει όμορφα! Είναι πολύ χίπικη φάση!

(*Μου έκανε εντύπωση ότι υπάρχουν ξεχωριστά φανάρια για τους ποδηλάτες και φοβεροί ποδηλατόδρομοι! )

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ξεχωριστή πόλη της Αγγλίας και μια σίγουρη επιλογή για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Το Brighton το προτιμούν τόσο οι τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου, όσο και οι Άγγλοι που ζούν σε άλλες πόλεις, αφού πολλοί από αυτούς διατηρούν τα εξοχικά τους στη συγκεκριμένη περιοχή. Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής αλλά και κάποια μαγαζιά που σας προτείνουμε, κυρίως για τις βραδινές βόλτες σας στη πόλη!

(Επίσης, μου έκανε εντύπωση η σχεδόν πανομοιότυπη αρχιτεκτονική των σπιτιών στο Brighton – ορίστε ένα παράδειγμα -, αλλά και οι καταπληκτικά εξοικειωμένοι γλάροι που βρίσκονται παντού, όπως εδώ έχουμε τα περιστέρια!)

brightonbrighton

 

Αξιοθέατα στο Brighton:

Royal Pavillion

Πρόκειται για πρώην βασιλική κατοικία, της οποίας η κατασκευή ξεκίνησε το 1787 για τον πρίγκιπα Γεώργιο της Ουαλίας που αργότερα, το 1811 έγινε αντιβασιλέας. Η χρήση της ήταν εκείνη της εξοχικής κατοικίας για τον πρίγκιπα και το κτήριο είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με Ινδο-σαρακηνικό στύλ που επικράτησε στην Ινδία κατά τον 19ο αιώνα.

Η σημερινή εμφάνιση του είναι αποτέλεσμα της εργασίας του αρχιτέκτονα John Nash, που ασχολήθηκε με το παλάτι αυτό από το 1815 και έπειτα, δίνοντας του πανέμορφες θόλους και μιναρέδες.

Κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μετατράπηκε σε νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρονταν τραυματίες του Ινδικού στρατού από το 1914 έως το 1916, ενώ από το 1916 μέχρι το 1920 λειτουργούσε ως νοσοκομείο για τους ακρωτηριασμένους στρατιώτες του Αγγλικού στρατού. Είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό κτήριο και δίπλα του υπάρχει ένα μεγάλο πάρκο γεμάτο κόσμο και σκιουράκια, που πρέπει να δεις οπωσδήποτε αν βρίσκεσαι κάπου εκεί κοντά!brighton

 

The Lanes

Έτσι ονομάζονται τα στενά σοκάκια που βρίσκονται στο Μπράιτον και αποτελούν ένα σχετικά μικρό, αλλά πολύ όμορφο κομμάτι που απέμεινε από την παλιά πόλη. Η κατασκευή τους ξεκίνησε το 1792 και είναι γνωστά για τα μικρά μαγαζάκια που κρύβουν, και ιδιαίτερα εκείνα με τις αντίκες. Αξίζει να τα δείτε!
brighton

North Laine

Το σημείο συνάντησης των μποέμ και κουλτουριάριδων του Brighton, το μέρος που είναι συγκεντρωμένα πολλά θέατρα και μουσεία, τα πιοbrighton όμορφα cafe, διάφορες pubs αλλά και μαγαζιά που μπορείς να βρείς ό,τι ψάχνεις! Δεν θα μπορείς να σταματήσεις να χαζεύεις βιτρίνες και είναι σίγουρο ότι θα περάσεις τέλεια και δεν θα θες να φύγεις!

Πέσαμε τυχαία και σε πατριώτη, ιδιωκτήτη ενός μαγαζιού με πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα, γεμάτο με τέλεια bohemian vintage ρούχα και αξεσουάρ, το Black Pearl! (Μπορείς να τους βρεις και στο facebook)

Η περιοχή αυτή οφείλει τη διατήρησή της στον Ken Fines, ο οποίος πήγε κόντρα στο τοπικό συμβούλιο και σε εκείνους που θέλησαν να αναπλάσουν την περιοχή γεμίζοντας τη με πολυώροφα κτήρια και επιχειρήσεις.

 

Ποτό και Φαγητό:

The Mesmerist

To καλύτερο vintage bar, αναφισβήτητα. Το Mesmerist είναι το πιο αντισυμβατικό bar, που έχει επιρροές από τη δεκαετία του 1930, μπουρλέσκ και το steampunk κίνημα. Ένας φοβερός χώρος άλλης εποχής,brighton στα Lanes (τα στενά σοκάκια που λέγαμε πρίν) γεμάτος κόσμο που γιορτάζει καθημερινά με μουσικές και χορό swing, ενώ κάθε Σάββατο υπάρχει και μια ξεχωριστή εκπληξη-μυστήριο για τους πελάτες. Προσωπικά, τουλάχιστον αγαπημένο.

 

 

 

Νο32 brighton

Ένα πολυμορφικό μαγαζί, ιδανικό για όλες τις ώρες της μέρας, για καφέ, φαγητό, ποτό. Στο Νο32, νιώθεις την τελειότητα (και την τελειομανία), όπου κοιτάξεις και σε ο,τι δοκιμάσεις. Το στοιχείο που ξεχωρίζει εκεί, είναι η διακόσμησή του που έχει δυνατές κατευθύνσεις πρός το Αμερικάνικo στύλ, άψογα συνδιασμένο με κομψότατες Ευρωπαϊκές επιρροές. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως παιχνιδιάρικα σοφιστικέ.

 

Merkaba/MyHotel

Αν λατρεύεις τα cocktails, τότε δεν υπάρχει καταλληλότερο μαγαζί στο Brighton από το Merkaba. Εκεί θα βρεις τεράστια ποικιλία ψαγμένων cocktails, που καταλαμβάνουν 11 σελίδες του καταλόγου τους, αφού πιστεύουν ότι κάθε περίσταση όσο ξεχωριστή και να είναι, πρέπει να έχει το δικό της cocktail! Ένας μοντέρνος χώρος, γεμάτος κρυφούς φωτισμούς και καμπύλες στους τοίχους! Ξεχωριστό!

 

Myhotel-Brighton-photos-Interior-merkaba

 

 

 

Σχόλια