Η Φλόγα είναι Πανελλήνιος σύλλογος γονιών με παιδιά που αντιμετωπίζουν την ασθένεια της λευχαιμίας. Δημιουργήθηκε το 1982 κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των λιγοστών αρχικά μελών, αλλά κυρίως διότι υπήρχε μεγάλη προκατάληψη,άγνοια και ρατσισμός κατά των παιδιών αυτών. Η μείωση του ρατσισμού επιτεύχθηκε από τους γονείς με τεράστια προσπάθεια με στόχο την ενημέρωση του κόσμου για την ασθένεια αυτή. Σκοπός ίδρυσης του οργανισμού είναι η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής φροντίδας των παιδιών αυτών από όλες τις πλευρές. Η σημασία και το έργο του οργανισμού φαίνεται από το γεγονός ότι έχει γραφεία και εκπροσώπους σε όλη την Ελλάδα.

78AC688B12DA39AE8E6A873B1DB5D32A

Ο οργανισμός αυτός αριθμεί πλέον χιλιάδες μέλη, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα στο συγκεκριμένο θέμα και παρέχουν την βοήθειά τους όπου χρειαστεί χωρίς καμία υλική απολαβή, εκτός από την ψυχική ικανοποίηση και τα συναισθήματα προσφοράς. Εκτός από την δράση αυτή, πολλοί εθελοντές συμβάλλουν και οικονομικά στον οργανισμό, έσοδα τα οποία είναι τα μόνα που έχει για να συνεχίσει την λειτουργία του παρέχοντας απλόχερα ελπίδα στα παιδιά.

Αυτό που πρέπει αναμφισβήτητα να τονιστεί είναι το πλούσιο κοινωνικό έργο της Φλόγας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερα μέλη, ώστε να προσφέρουν το λιθαράκι τους στο έργο του οργανισμού. Κυριότερες δράσεις του είναι οι εξής: ίδρυση ξενώνα φιλοξενίας οικογενειών από όλη την Ελλάδα για το διάστημα που τα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία στην Αθήνα, εφαρμογή προγράμματος Νοσηλεία Στο Σπίτι με στόχο την ποιότητα ζωής των παιδιών, συνεχής βελτίωση νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας παιδιών, ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών αλλά και οικογενειών με πεπειραμένο προσωπικό, κάλυψη ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων, διοργάνωση εκδηλώσεων για την ψυχαγωγία των παιδιών, συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης γύρω από τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας για να διαλυθούν οι προκαταλήψεις.

spiti8

Τέτοιοι οργανισμοί αποτελούν στολίδια της κοινωνίας. Με την εθελοντική συμμετοχή καθενός από εμάς μπορεί να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Αναμφισβήτητα η σωστή ενημέρωση πρέπει πάντα να παίζει τον βασικότερο ρόλο στο να διαλυθούν οι προκαταλήψεις έναντι στα παιδιά αυτά και μόνη μέριμνα του κοινωνικού συνόλου να είναι η γρήγορη ίασή τους.

Σχόλια