Έρευνες δείχνουν ότι οι νυχτερινοί τύποι πλεονεκτούν σε αρκετούς τομείς σε σχέση με τους πρωινούς τύπους και δικαιώνουν τα ξενύχτια μας!

Εντάξει, υπάρχουν τύποι και τύποι ανθρώπων. Μερικοί είναι πρωινοί: ξυπνούν ξημερώματα για να εργαστούν και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Μερικοί, όμως, είναι νυχτερινοί τύποι: η καλύτερη και πιο παραγωγική τους ώρα ξεκινά, όταν τελειώνει η παραγωγική ώρα των πρωινών τύπων.

Δε χρειάζεται να εναντιωθούμε στη φύση μας. Εξάλλου, οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι νυχτερινοί τύποι γεννήθηκαν έτσι. Γενετικά και βιολογικά. Γι’ αυτό, εσείς οι νυχτερινοί τύποι να έχετε στο μυαλό σας ότι το εσωτερικό σας ρολόι είναι σπουδαίο και θα σας το αποδείξουμε 11 φορές:

1. Βρίσκετε ηρεμία και ησυχία

Βγάζετε περισσότερη δουλειά τη νύχτα σε σχέση με το υπόλοιπο της μέρας, ακόμα και σ’ εκείνες τις μέρες που ξυπνάτε από νωρίς. Δε σας βομβαρδίζουν με ερωτήσεις, e-mails, μηνύματα, τηλεφωνήματα ή social media και μπορείτε, πραγματικά, να συγκεντρωθείτε χωρίς διακοπή για ώρες.

2. Το πιο πιθανό είναι ότι δουλεύετε πολύ

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Λιέγης στο Βέλγιο, ανακάλυψε ότι οι νυχτερινοί τύποι παραμένουν πνευματικά ενεργοί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αφότου ξυπνήσουν, σε σχέση με τους πρωινούς τύπους.

3. Πάντα έχετε χρόνο για διασκέδαση

Οι νυχτερινοί τύποι επιθυμούν κι έχουν νυχτερινή κοινωνική ζωή διότι γνωρίζουν ότι ακόμα κι όταν γυρίσουν σπίτι, θα έχουν ακόμα μερικές ώρες παραγωγικής εργασίας πριν πέσουν για ύπνο.

4. Ίσως γίνετε επιχειρηματίες

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Σικάγο, οι νυχτερινοί τύποι τείνουν να παίρνουν ρίσκα συχνότερα και έχουν τις προοπτικές να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

5. Ίσως να είστε δυνατότεροι

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι νυχτερινοί τύποι παρουσιάζουν αυξημένη διέγερση στο κινητικό φλοιό του εγκεφάλου και στη σπονδυλική στήλη στις βραδινές ώρες. Αυτός είναι άλλος ένας καλό λόγος να αντισταθείτε στην παράδοση, για άλλη μία φορά, και να γυμνάζεστε τη νύχτα αντί για το πρωί.

Εξεταστικη: Πως να διαβαζεις το βραδυ

6. Αισθάνεστε ελεύθεροι

Δεν υπάρχουν ραντεβού ή συναντήσεις προγραμματισμένες στη μέση της νύχτας, οπότε έχετε χρόνο να εργαστείτε και να παίξετε και να εργαστείτε ακόμα περισσότερο – παρέχοντας όλο και περισσότερη ευλυγισία στο πρόγραμμά σας.

7. Ίσως να είστε και πιο δημιουργικοί

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου ανακάλυψαν μια κορύφωση στη δημιουργικότητα στους νυχτερινούς τύπους, σημειώνοντας ότι είναι οι πιο πιθανοί να σκεφτούν πιο εφευρετικές λύσεις σε σχέση με τους πρωινούς τύπους.

8. Τείνετε να είστε πιο χαλαροί

Σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές, όσοι ξυπνούν απ’ το πρωί έχουν, τυπικά, υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, τα οποία παραμένουν ψηλά για όλη την ημέρα. Αυτό δε συμβαίνει στους νυχτερινούς τύπους. Δε λαμβάνουν την ίδια ποσότητα πρωινής κορτιζόλης και, γι’ αυτό, παραμένουν ήρεμοι όλη την ημέρα.

9. Ίσως να έχετε μεγαλύτερο IQ

Ο ερευνητής Satoshi Kanazawa ανακάλυψε ότι παιδιά με υψηλό δείκτη ευφυΐας τείνουν να γίνονται νυκτόβιοι ενήλικες που προτιμούν να μένουν ξύπνιοι το βράδυ και να κοιμούνται 7 μέρες την εβδομάδα. Το πρωί. Ακόμα, μια άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης ανακάλυψε ότι οι νυχτερινοί τύποι σε τεστ έδειξαν ότι έχουν υψηλότερο δείκτη γενικής ευφυΐας και ότι, επιπλέον, κερδίζουν μεγαλύτερο εισόδημα σε σχέση με τους πρωινούς τύπους.

10. Έχετε καλύτερη πρόσβαση στο ίντερνετ

Σκεφτείτε το: αποφεύγετε όλα αυτά τα ταυτόχρονα updates ή την ανάγκη να ελέγξετε για νέα επιπρόσθετα updates. Ως αποτέλεσμα, έχετε ένα ήσυχο, ήρεμο σήμα στο ίντερνετ για να διαβάσετε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν.

11. Είστε ικανοί να προσαρμοστείτε στο ωράριο 9.00-17.00

Αν οι νυχτερινοί τύποι μπορούσαν να ακολουθήσουν τη βιολογική τους επιθυμία να μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά, όλα θα ήταν τέλεια σε αυτόν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, οι νυχτερινοί τύποι εργάζονται το πρωί. Τα καλά νέα είναι ότι τους είναι πολύ εύκολο να ξυπνήσουν το πρωί και να είναι παραγωγικοί, σε σχέση με τους πρωινούς τύπους, οι οποίοι δυσκολεύονται πολύ να μην κοιμηθούν νωρίτερα και να δουλεύουν μέχρι αργά.

Τα 6 χαρακτηριστικα των γοητευτικων ανθρωπων

Σχόλια