Όταν ανακαλύπτεις και καινούρια αγαπημένα τραγούδια μέσα από μία ξένη σειρά, πώς να μην κολλήσεις μετά;

Πρόκειται για τα τραγούδια εκείνα που την ώρα που βλέπεις ένα επεισόδιο μιας σειράς, συνήθως τοποθετημένα την πιο κατάλληλη δραματική στιγμή, σε κάνουν να πατήσεις pause και να αναζητήσεις τον τίτλο τους στο Internet. Ή για εκείνες τις περιπτώσεις που στους τίτλους αρχής ακούγεται ένα τραγούδι, το οποίο περνάς στο κινητό σου και συνεχίζεις να το ακούς και αφού τελειώσει η σειρά.

Σε τέτοια τραγούδια είναι, λοιπόν, αφιερωμένο το άρθρο αυτό!

Γενικότερα οι κατάλληλες μουσικές επιλογές στα επεισόδια μιας σειράς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αισθητική της. Το να ανακαλύπτεις καινούριους καλλιτέχνες και τραγούδια μέσα από αυτήν μάλιστα την καθιστά ακόμα πιο επιτυχημένη! Ας δούμε λοιπόν κάποια χαρακτηριστικά -και μη- παραδείγματα τέτοιων τραγουδιών,τα οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε επειδή ακούστηκαν σε κάποια (συνήθως επιτυχημένη) ξένη σειρά.

1)TRUE DETECTIVE

True-Detective-

Δεν θα μπορούσε να μπει άλλο τραγούδι πρώτο αφού είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό. Το πρωτοακούσαμε στους τίτλους αρχής της πολύ επιτυχημένης αστυνομικής σειράς και δεν αρκεστήκαμε να το ακούμε μόνο στα 8 επεισόδιά της. Έχει τόσο αποσυνδεθεί από το True Detective που ακούγεται μάλιστα και στο ραδιόφωνο χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στην σειρά.

2)TRUE BLOOD

αρχείο λήψης (2)

Ένα ακόμη τραγούδι τίτλων αρχής που ίσως γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ότι η ίδια η σειρά.

3)SUITS

αρχείο λήψης (3)

Ίσως και η σειρά με τις καλύτερες μουσικές επιλογές σε όλα τα επεισόδια. Είναι τόσα πολλά τα ωραία τραγούδια που έχουν ακουστεί ανά τις σεζόν, από Fink, the Heavy, Caught a ghost και άλλους, που δυσκολεύομαι πολύ να περιοριστώ μόνο στα πέντε παρακάτω. Θα πρότεινα να ακούσετε ολόκληρη την playlist με τα τραγούδια που έχουν ακουστεί σε όλη τη διάρκεια της σειράς κι αν δεν έχετε δει μέχρι τώρα Suits,ξεκινήστε το! Δεν θα σας κρατήσει μόνο η μουσική.

4)SONS OF ANARCHY

20121115-sons-of-anarchy-306x306-1352997102

Μόνο και μόνο η μουσική σε πείθει να ξεκινήσεις την συγκεκριμένη σειρά. Πέρα από το πολύ καλό τραγούδι των τίτλων αρχής, έχουν ακουστεί στα επεισόδια και απίστευτες διασκευές.

5)THE BIG C

αρχείο λήψης (4)

Μια σειρά αισιόδοξη παρά το στενάχωρο θέμα της(η πρωταγωνίστρια πάσχει από καρκίνο). Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα τραγούδια που ακούγονται κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της.

6)GAME OF THRONES

got21

Η συγκεκριμένη σειρά δεν φημίζεται για τον τρόπο που είναι μουσικά επενδεδυμένη –άλλωστε μας έχει κερδίσει με άλλους τρόπους- ωστόσο ένα επεισόδιο ξεχώρισε ακριβώς επειδή τελείωσε με το συγκεκριμένο τραγούδι.

 

 

Τα παραπάνω αποτελούν απλώς ένα δείγμα από τις στιγμές εκείνες που οι υπεύθυνοι για την μουσική στις σειρές έχουν έμπνευση. Πολλές ακόμα είναι οι σειρές που στα επεισόδιά τους ακούγεται μια τεράστια ποικιλία αξιόλογων τραγουδιών. Κλασσικές ιατρικές σειρές, όπως το House M.D και το Grey’s Αnatomy, καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα πολύ έντονα φορτισμένο κλίμα μέσω των μουσικών επιλογών τους, αλλά και σειρές όπως το Supernatural που κινείται σε πιο rock τόνους. Δεν θα σας κουράσω όμως με ακόμα περισσότερα τραγούδια σε αυτό το άρθρο …

Σχόλια