The project logo crowdsourcing

Η λέξη crowdsourcing στα αγγλικά προέρχεται από την ένωση των λέξεων crowd (πλήθος) και outsourcing (εξωτερική ανάθεση εργασιών), και είναι η συλλογική διαδικτυακή δραστηριότητα κατά την οποία ένα άτομο προτείνει μέσω μιας ανοιχτής πρόσκλησης σε ένα πλήθος ανθρώπων να αναλάβουν εθελοντικά κάποια καθήκοντα.

Συμμετέχοντας στην πλατφόρμα του theproject.gr, μπορεί κανείς να παρουσιάσει  το project που θέλει να υλοποιήσει, να βρει άλλους χρήστες που θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση της ιδέας του, αλλά και να συμμετέχει ο ίδιος σε άλλα project.

Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης ετερόκλητων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα που θα αναλάβουν να βοηθήσουν στην υλοποίηση της αρχικής ιδέας και θα συνδιαμορφώσουν το αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα μέρος υλοποίησης ιδεών.

The Project image crowdsourcing

Ενδεικτικά project που μπορούν να δημιουργηθούν μέσω της πλατφόρμα είναι: εθελοντικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, εκθέσεις, ταινίες, information portals, bazaar, συναυλίες, δημιουργία τεχνολογικών  και μη προϊόντων κλπ.

Το theproject.gr εκτός από πλατφόρμα δικτύωσης θα λειτουργεί και σαν ενημερωτικό portal. Μέσα από άρθρα και συνεντεύξεις θα παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες δράσεις και άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος είναι οι χρήστες να μπορούν ενημερώνονται να εμπνέονται και να δικτυώνονται μέσα από το theproject.gr.

Σχόλια