Επιμέλεια: Θανάσης Ξάνθος

Νέος, φιλόδοξος, δημιουργικός και ονειροπόλος. Είναι ο Βάϊος Ντάφος. Ένας παραμυθάς της σύγχρονης εποχής. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, εκεί που χάζευε τα κύματα και πετούσε βότσαλα στα βράχια, κάτω από ένα πετραδάκι γνώρισε ένα μικρό κόκκινο καβουράκι, τον Κωνσταντίνο Δαγκωνιάρη. Αφού περπάτησαν μαζί και πέταξαν βότσαλα στη θάλασσα ο μικρός κάβουρας διηγήθηκε στο Βάιο την περιπέτεια του, την σημασία του Μεγάλου Εμείς. Άρεσε τόσο πολύ αυτή η ιστορία στο συγγραφέα, που αποφάσισε αυτή η ιστορία του πολύ χαριτωμένου κάβουρα, να είναι το δεύτερο βιβλίο του. Μια θαλασσινή ιστορία του βυθού με οικολογικά μηνύματα, πολλή αγάπη και περιπέτεια. Το Μεγάλο Εμείς κέντρισε το ενδιαφέρον του χαρισματικού Σταμάτη Κραουνάκη και τον περασμένο Δεκέμβριο, το διάβασε για δυο μέρες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το Μεγάλο Εμείς έχει ταξιδέψει και αυτό με την σειρά του σε κάποιες πόλεις, με σκοπό να γνωρίσει καλούς αναγνώστες και να τους κάνει φίλους του. Τώρα ετοιμάζεται να παρουσιαστεί και στην Αθήνα.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 19:00 μ.μ. με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου το Μεγάλο Εμείς θα διαβαστεί με την συνοδεία πιάνου στο Cafe Πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8-10, Ακρόπολη).

vaios

Τη μουσική σύνθεση και εκτέλεση, με συνοδεία πιάνου, θα συντελέσει ο μουσικός Γιώργος Σαμιωτάκης. Το συντονισμό της παρουσίασης, έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος του Grekamag.gr, Γιάννης Πανταζόπουλος. Ομιλητές: Στέργια Κάββαλου – Συγγραφέας, Αβέρκιος Λουδάρος – Εκδότης, Συγγραφέας, Βάιος Ντάφος – Συγγραφέας του Μεγάλου Εμείς.

Ευχόμαστε πάντα ο Βάϊος Ντάφος να μας ταξιδεύει με τα βιβλία του, στα πιο όμορφα μονοπάτια. Σύντομα θα ακολουθήσει και συνέντευξη με τον συγγραφέα στο site μας!

Σχόλια