Σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα “τρικ” των κινητών, μαζεμένα όλα σε ένα άρθρο: δυνατότητες που έχουν διάφορα smartphone και τα κάνουν να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό το ένα από το άλλο.

Moto X: Twist to camera

Το Moto X έχει μια αρκετά απλή αλλά βολική λειτουργία: κάνεις twist 2 φορές τον καρπό σου, ενώ κρατάς το κινητό, και ανοίγει αυτόματα η εφαρμογή της κάμερας. Πόσες φορές δεν έχετε χάσει κάποια φωτογραφία επειδή ψάχνατε απεγνωσμένοι να βρείτε την εφαρμογή της κάμερας στο κινητό σας (εγώ αρκετές!). Αυτό το τρικ σας λύνει όλα τα προβλήματα!

Moto X : Touchless Control

Μια ακόμα καινοτόμα λειτουργία του Moto X είναι η δυνατότητα να ελέγχεις το κινητό σου μόνο με την φωνή σου. Ναι, καλά ακούσατε. Δεν χρειάζεται ούτε να ακουμπήσεις το κινητό σου, ούτε να το ξεκλειδώσεις, ούτε να ανοίξεις μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Απλά λες “OK Google” και στην συνέχεια την εντολή που θέλεις. Για παράδειγμα, την ώρα που ξυπνάς μπορείς να πεις:”OK Google, what’s the weather like?” για να δεις τι καιρό έχει έξω!

Redmi Note: “River flows in you” in dialer

Μια πρωτότυπη (αλλά μάλλον όχι και τόσο χρήσιμη) λειτουργία είναι η δυνατότητα του Redmi Note να αλλάξει τον ήχο των πλήκτρων όταν καλείς έναν αριθμό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. Δες απλά το video από κάτω!

Galaxy Note 2 a la Star Wars

Βγάζεις το stylus σου από το Samsung Note 1/2/3/4 σου. Και μετά συμβαίνει αυτό:

LG G2 : Double tap to wake & sleep

Μια από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες σε κινητό τηλέφωνο. Κάνεις διπλό “ταπ” στην οθόνη και η οθόνη ανάβεθ. Κάνεις άλλα 2 “ταπ” και… πάει για ύπνο – κλείνει η οθόνη. Μόλις το συνηθίσεις, θα το δοκιμάζεις σε όλα τα κινητά των φίλων σου και θα απογοητεύεσαι μόλις δεν λειτουργεί!

HTC One (M8): Boomsound speakers

Τα καλύτερα ηχεία σε κινητό τηλέφωνο ανήκουν στην ναυχαρχίδα της HTC, το One M8. Δύο ηχεία με stereo ήχο (το καθένα παίζει από διαφορετικό κανάλι, δεν παίζουν απλά τον ίδιο ήχο), εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής έντασης. Εάν είσαι λάτρης της μουσικής από κινητό ή σου αρέσει να παίζεις παιχνίδια με ηχητικά εφέ τότε πραγματικά θα τα λατρέψεις!

HTC One (M8): Dot View case

Το One M8 έχει έναν ακόμα άσσο στο μανίκι του: μια θήκη-κάλλυμα που παρουσιάζει τις πληροφορίες με “dots” σε ένα ρετρό αλλά όμορφο στυλ. Δες το video για να καταλάβεις αναλυτικά πως λειτουργεί!

Samsung Galaxy S5: IR Blaster

Μια λειτουργία που έχουν αρκετά τηλέφωνα, αλλά ας αναφέρουμε εδώ ένα για παράδειγμα. Το S5 διαθέτει IR blaster και μπορεί να στέλνει σήμα σε τηλεοράσεις, air-condition και λοιπές συσκευές που μπορείς να ελέγξεις με υπέρυθρες. Με άλλα λόγια, μπορείς να ελέγξεις την τηλεόραση σου, να αλλάξεις κανάλια, να ανάψεις και να κλείσεις το  air-condition σου κτλ!

LG G3: Laser Auto Focus

Ένα από τα δυνατά σημεία του LG G3 είναι οι φωτογραφίες του. Δεν φτάνουν τα 13MP, το Optical Image Stabilization και το 4K video recording. Η LG πρόσθεσε μια μονάδα laser στο πίσω μέρος του κινητού, δίπλα στην κάμερα, και κάνει το focus του κινητού ακόμα πιο γρήγορο. Οι φωτογραφίες σε κινητό, στο επόμενο επίπεδο!

Sony Xperia Z series: Waterproof

Μια από τις πιο χρήσιμες δυνατότητες που σου παρέχει η Sony με τα κινητά-ναυαρχίδες της είναι η επιλογή να το πάρεις μαζί σου για μπάνιο. Όχι, δεν σου κάνω πλάκα. Το κινητό είναι αδιάβροχο μέχρι το ενάμιση μέτρο, για 30 λεπτά ( τεχνικά είναι “water resistant”) οπότε μπορείς άφοβα να το πάρεις μαζί σου στο μπάνιο, την πισίνα και να βγάλεις τις φωτογραφίες και τα βίντεο σου μέσα και έξω από το νερό.

OnePlus One:  On screen gestures

Θα σας εκμυστηρευτώ κάτι: είμαι μεγάλος λάτρης του φακού στο κινητό. Ανοίγω την εφαρμογή αρκετές φορές την ημέρα, για να ψάξω διάφορα πράγματα στο σκοτάδι. Και το κινητό μου, το OnePlus One, μου κάνει την ζωή ακόμα πιο εύκολη. Σχηματίζω το γράμμα “V” στην οθόνη του κινητού μου, και ο φακός ανοίγει αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο. Για να τον κλείσω, σχηματίζω ξανά το “V” και κλείνει. Πόσο απλό και πόσο βολικό;

iPhone 6 : Slow motion @ 240fps

Ένα από τα δυνατά σημεία του iPhone είναι σίγουρα η κάμερα του. Η Apple φαίνεται να γνωρίζει καλά πόση σημασία δίνουν οι χρήστες των κινητών στην κάμερα, και κάθε χρόνο φροντίζει να μας εντυπωσιάζει με νέες προσθήκες και εκπλήξεις. Φέτος, μία από τις δυνατότητες του iPhone 6 & 6 Plus είναι η λήψη Slow motion video σε 240fps, έναντι 120fps που συνήθως τραβούν τα Android τηλέφωνα.

Διαβάζοντας όλες αυτές τις δυνατότητες, ποια είναι η αγαπημένη σου και ποια θεωρείς πιο χρήσιμη; Άφησε το σχόλιο σου από κάτω!

Σχόλια