Φίλοι, θαυμαστές κι ένθερμοι υποστηρικτές δίνουν φόρο τιμής στο δημοφιλή Βραζιλιάνο surfer Ricardo dos Santos, που απεβίωσε την Τρίτη στη Florianopolis.

24 ετών, πυροβολήθηκε τρεις φορές από έναν αστυνομικό έξω από το σπίτι του, επειδή αντιπαρατέθηκε με αυτόν κι έναν άλλο άντρα.

Ο dos Santos διακρίθηκε αφού κέρδισε τον 11 φορές νικητή surfer Kelly Slater το 2012. Ήταν γνωστός ως ο παράτολμος tube rider, που είχε κατακτήσει διεθνή βραβεία στο surf.

Υπέστη τέσσερις εγχειρήσεις μετά τον πυροβολισμό του τη Δευτέρα, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο το απόγευμα της Τρίτης.

Οι απόψεις διίστανται στο γιατί ο dos Santos πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό.

Ένας μάρτυρας ανέφερε ότι ο dos Santos ζήτησε στους δύο άντρες να φύγουν, όταν κατάλαβε ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών και έπαιζαν δυνατά τη μουσική στην παραλία έξω απ’ το σπίτι του.

Άλλοι αναφέρουν ότι πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το αυτοκίνητο που είχαν αφήσει στο οικόπεδό του.

Ο αστυνομικός, που ενεπλάκη στο δυστύχημα, αναφέρει, ότι ήταν κίνηση αυτοάμυνας. Έχει τεθεί υπό κράτηση, αλλά ακόμα δεν του έχουν προσαφθεί κατηγορίες.

«Παράλογος». Έτσι αποκάλεσε ο Kelly Slater το θάνατο του dos Santos. «Μια αληθινά παράλογη απώλεια ζωής. Η έλλειψη παιδείας, η φτώχεια και τα ναρκωτικά δεν είναι καλός συνδυασμός και κάνουν τη ζωή αρκετά επικίνδυνη στη χώρα (Βραζιλία), ένα από τα πιο όμορφα και τα πιο τρομακτικά μέρη που έχω ζήσει», έγραψε στο Instagram.

«Συλλυπητήρια στους φίλους και στην οικογένεια του Ricardo σε όλο τον κόσμο. Η μικρή κοινωνία μας έχασε άλλο ένα δρόμο της πολύ νωρίς».

Ο επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής surfer Gabriel Medina Pinto από τη Βραζιλία δημοσίευσε στο Instagram: «Ricardinho, δεν σου άξιζε αυτό! Γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα σε καλούς ανθρώπους;»

Ο πρωταθλητής της Αμερικής, surfer Brett Simpson έγραψε: «RIP Ricardo. Πολύ νέος, αλλά σίγουρα επηρέασες τη ζωή πολλών ανθρώπων!»

Τέλος, και ο Βορειοαφρικανός surfer Travis Logie, νικητής των Αγώνων ISA World Surfing 2002 έγραψε στο twitter: «Θα μας λείψει να σε βλέπουμε να διατάζεις, αδερφέ! RIP Ricardo».

ricardo2

 Πηγή: bbc

Σχόλια