Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων σε Champions League και Europa League και ήρθε η ώρα να κάνουμε απολογισμό αγαπητέ αναγνώστη, για το πως τα πήγαν οι ομάδες μας στα group που συμμετείχαν! Για να σας κρατήσω λίγο σε αγωνία, θα αφήσω το καλύτερο για το τέλος. Τον Ολυμπιακό δηλαδή!

Σε γενικές γραμμές και σαν σύνολο συγκομιδής βαθμών δεν τα πήγαμε καθόλου άσχημα κατά την γνώμη μου, για το επίπεδο ”Τα μαύρα μας τα χάλια” που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

  690_f75fc41b-247e-4811-899a-2b9dcf458034

Ο Παναθηναϊκός έκανε φέτος την χειρότερη πορεία από όλους, συγκεντρώνοντας μόλις 2 βαθμούς σε 6 παιχνίδια με αντιπάλους την πληθωρική (για τα επίπεδα του Παο) Δυναμό Μόσχας, τη σε πολύ καλή κατάσταση Αιντχόφεν και κάποια Εστορίλ… Η αλήθεια είναι πως με τα προβλήματα που έχουν οι πράσινοι στο εσωτερικό, δεν ασχολήθηκαν και ιδιαίτερα με το εξωτερικό. Στόχος τους ήταν να μπουν στους ομίλους και να πάρουν τα χρήματα που θα τους βοηθούσαν να βγάλουν την σεζόν και αυτό το πέτυχαν! Επίσης τους βγάζω το καπέλο, γιατί ενώ δεν κυνήγησαν τίποτα αξιόλογο στην Ευρώπη, παρόλα αυτά δεν διασύρθηκαν σε κανένα παιχνίδι! Βέβαια άκουσα και κάτι μαγικά προχτές σε ραδιοφωνικές εκπομπές του στυλ ”Ο Παναθηναϊκός στον τελευταίο του αγώνα με την Εστορίλ ήρθε ισόπαλος 1-1 και κατάφερε να αποκλειστεί με ψηλά το κεφάλι”. Η αλήθεια είναι πως δεν μας διευκρίνισαν ποτέ, αν μιλούσαν για το πάνω ή το κάτω… Αnyway.
Ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποιήσει πολλές ιστορικές πορείες και έχει κάνει υπερήφανους ανά διαστήματα ακόμα και ”Γαύρους”(μην τσιμπάμε οι Γαύροι… άλλωστε εδώ τα λέμε χαλαρά) κατά το παρελθόν. Το ότι τα τελευταία χρόνια έχει προβλήματα και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην Ευρώπη το καταλαβαίνουμε και το σεβόμαστε απόλυτα, αλλά δεν θα μας τρελάνουν κιόλας οι ρεπόρτερ του Τριφυλλιού! Άλλωστε για τον PA-NA-THI-NA-I-KOS μιλάμε, όχι για την Καλλονή…

O ΠΑΟΚ αποκλείστηκε και αυτός με την σειρά του μαζεύοντας παρόλα αυτά και 7 ποντάκια. Μου άφησε όμως ανάμεικτα συναισθήματα. Αρχικά δεν κατάλαβα ΠΟΤΕ αν ήθελε να προχωρήσει στο Europa ή όχι. Στο τέλος του πρώτου γύρου είχε μόλις μια νίκη και αυτή με την Δυναμό Χισκ; Λισκ; Μίσπ; ”Ντούπ…στο Χαντάκι”! Λέγανε όλοι φέτος πάμε για πρωτάθλημα! Μακάρι έλεγα μέσα μου. Μετά στα επόμενα 2 ματς που ακολούθησαν, πήρε Χ στη Φιορεντίνα και διπλό μέσα στο Μίνσκ (μπήκα μόλις και το έψαξα στο google). Έτσι κατάφερε να φτάσει τους 7β και να παίζει την πρόκριση του -μέσα στη Τούμπα- με την γαλλική Γκινγκάμπ, από το πουθενά! Δυστυχώς ηττήθηκε 1-2 και εν τέλει έμεινε στο πουθενά. Αδιάφορη πορεία θα την χαρακτήριζα αλλά χαλάλι του, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν ο Μπαοκ ήταν από τους πιο μάχιμους σε συγκομιδή βαθμών και ο σκοπός που έχει φέτος αγιάζει τα μέσα!

 

Ο Αστέρας έκανε την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία κατ’ εμέ  και μην ξεχνάμε ότι η Οδύσσεια του είχε ξεκινήσει πιο νωρίς από όλους! Μάζεψε 6 βαθμούς -σε έναν όμιλο που άμα ήταν ο Παναθηναϊκός εκεί για παράδειγμα θα είχαμε γέλια (ή κλάματα, όπως το δει κανείς )- έκανε 2 ήττες και αυτές από την Τόττεναμ, έκανε ανατροπές, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και γενικότερα μας έκανε υπερήφανους όλους η ομάδα του Στάϊκου Βεργέτη. Έφτιαξε ονοματάκι στην Ευρώπη και αναμένουμε με αγωνία και προσμονή να τον δούμε και του χρόνου στο εξωτερικό! Άλλωστε με αυτά που δείχνει στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος, πάμε για μια από τα ίδια του χρόνου και καλύτερα!
(Τον έκανε τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα με τα κρεμμυδάκια και το 1-1 που απέσπασαν οι πράσινοι το θεωρώ ηρωικό)

Και  για το τέλος OLYMPIAKOS!!!

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÑÉ ÓÅÍ ÆÅÑÌÅÍ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2013-2014)  OLYMPIAKOS - PARIS SAINT GERMAIN (CHAMPIONS LEAGUE 2013-2014)

Δεν τα πήγε καθόλου άσχημα η ομάδα του λιμανιού με 3 νίκες (όλες εντός) και 3 ήττες (όλες εκτός) στον δύσκολο όμιλο που κληρώθηκε! Η λογική έλεγε ότι θα τερματίσει 3ος και με λιγότερους από τους 9 βαθμούς που συγκέντρωσε! Αμα είχαμε πάρει γραμμή από την αρχή και τα επίπεδα της άμυνας του πίσω, θα τα βλέπαμε τα πράγματα και πολύ χειρότερα στις προβλέψεις πριν ξεκινήσουν οι αγώνες του group του! Έπαιξε αξιοπρεπές ποδόσφαιρο (όχι κάτι φοβερό), κέρδισε απρόσμενα στο Καραϊσκάκη και την Ατλέτικο και την Γιουβέντους (οι οποίες πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα τους), ηττήθηκε απρόσμενα στη Σουηδία από την Μάλμε, ενώ κατά τα άλλα, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ηττήθηκε δύσκολα στη Ιταλία, διασύρθηκε στην Ισπανία και επικράτησε εντός των Σουηδών! Οι Σουηδοί οι οποίοι πέτυχαν μόλις 4 γκολ στον όμιλο και πήραν 3 βαθμούς όλα με τους ερυθρόλευκους!

Από την μια, το κρίμα στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά πέτυχε 9β ( πρέπει να είναι η 5η ή 6η φορά που το καταφέρνει, βαριέμαι να το ψάξω στο google και αυτό) και κατάφερε να μην προκριθεί.

Από την άλλη όμως υπάρχει και κάτι θετικό από τον συγκεκριμένο αποκλεισμό! Δύο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης ( οι οποίες μάλιστα βρίσκονται και σε αρκετά καλή κατάσταση) κάτσανε τελευταία αγωνιστική και έφεραν το ματσάκι κουλουράκια (0-0) για να προκριθούν και οι 2 εις βάρος του! Αυτός ο φόβος (της Γιουβέντους περισσότερο) τους κατά την γνώμη μου, μεγαλώνει τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη!

Επίσης είμαι κατά του να προκρινόταν εν τέλει από τον όμιλο ως 2ος και να μου κληρωνόταν με καμιά Ρεάλ ή καμία Μπάγερν και να έτρωγε 6 και 7 γκολ με τους χαβαλέδες που έχει πίσω στην άμυνα! Υπάρχουν κάποιοι που λένε ας πέρναγα στην επόμενη φάση και ας τα έτρωγα! Θα παίρναμε λέει λεφτά και τηλεοπτικά! Αγαπητέ φίλε αυτά τα σκέφτεται ο Μαρινάκης και ο κάθε Μαρινάκης που είναι πρόεδρος! Τα λεφτά στην τσέπη σου θα μπούνε; Την ξεφτίλα όμως και την καζούρα εσύ θα την δεχόσουν και εσένα θα επηρέαζε στην καθημερινότητα σου και γενικότερα στην ιστορία της ομάδας σου.

Τέλος θα ήθελα να κλείσω με 2 βιντεάκια και να κάνω μια τοποθέτηση από αυτές τις δικές μου, τις πολεμαρχικές, ξέρετε εσείς …

Ολυμπιακός-Μάντσεστερ.Γ 2-0, μια νίκη ιστορική που ταρακούνησε όλη την Ευρώπη και έκανε χαρούμενη σχεδόν όλη την Ελλάδα…(σχεδόν όλη είπα; Εντάξει βγάλε 4.000.000 τουλάχιστον Παναθηναϊκούς, Αεκτζήδες, Παοκτζήδες κτλ)

Ο εκφωνητής δίνει πόνο δικαιολογημένα!

 

Ολυμπιακός- Μάλμε 4-2, μια νίκη αναμενόμενη επί ενός αντιπάλου θεωρητικά ανύπαρκτου…που οι ερυθρόλευκοι γούσταραν να τον κάνουν Υπαρκτό με το ζόρι…

Απλά καραγκιοζιλίκια…
(Ο άλλος δε για να κάνει χαμό χωρίς λόγο, έχει πει την επική ατάκα του κ Χατζηγεωργίου  από την εθνική μπάσκετ ”το βαλε-το βαλε” 4-5 φορές τουλάχιστον.

Για να συνοψίσουμε, οι ελληνικές ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ στο παρελθόν, υπήρξαν χρονιές που έκαναν υπερβολικά χειρότερες πορείες από την φετινή, κατά την οποία σε γενικές γραμμές έχουμε πάει εξαιρετικά, καθώς μην ξεχνάμε πως όλοι αυτοί (εξαιρείται ο πρωταθλητής Ο.Σ.Φ.Π), μπήκανε στους ομίλους αγωνιζόμενοι σε 2 και 3 προκριματικές φάσεις, από των οποίων τις προκρίσεις έχουμε μαζέψει πιο πολλούς βαθμούς! Τι να πουν άλλωστε και οι Άγγλοι που είδανε την παραλίγο πρωταθλήτρια πέρσι Λίβερπουλ, να συγκεντρώνει 5 πόντους όλους κι όλους σε έναν όμιλο με Ρεάλ.Μ, Βασιλεία (άπειρα Respect) και Λουντογκόρετς;

basel  Liverpool-FC-v-FC-Basel-1893-UEFA-Champions-League

Υ.Γ: Έχω διαβάσει πολλά ρεπορτάζ και γνώμες σε διάφορα άρθρα δεξιά και αριστερά! Με τα χάλια που έχουμε όλοι στο ελληνικό πρωτάθλημα πιστεύω, πως είναι άδικο να κάνουμε τόσο αρνητικές κριτικές στις ομάδες μας σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Η κρίση μας έχει γυρίσει πίσω και αυτό έχει αγωνιστικό αντίκτυπο! Είναι καλό να έχουμε ψηλά τον πήχη και να θέλουμε μόνο το καλύτερο για τους αγαπημένους μας συλλόγους, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση καλό θα είναι να κοιτάμε μέχρι που φτάνει το δάχτυλο μας και να μην ασχολούμαστε με το που βρίσκεται το φεγγάρι…”Keep Good”

Σχόλια