Τα άυλα συννεφάκια που γεμίζουν το μυαλό μας καθημερινά, οι σκέψεις, μπορεί να αποτελέσουν το καύσιμο κάθε υγιούς συζήτησης.

Στη Στήλη Σκέψεις θα βρείτε τις εξής κατηγορίες:

Προσοχή! Όχι κομματοποιημένη σκέψη, ούτε κατευθυνόμενη από πολιτικές σκοπιμότητες. Εδώ μιλάμε για κριτική πολιτική σκέψη, δηλαδή τον τρόπο σκέψης που επιτρέπει, πρώτον, να αντιλαμβανόμαστε τα κυριότερα και φανερά αίτια των πολιτικών φαινομένων και, δεύτερον, να αξιολογούμε την πολιτική πραγματικότητα.

Κοιτάς στο δρόμο ένα ζευγάρι να μαλώνει και αξιολογείς τη δική σου σχέση. Λίγα μέτρα πιο κάτω βλέπεις έναν άστεγο και προσπαθείς να μπεις στη θέση του. Απλές και πολύπλοκες σκέψεις για πράγματα που σε απασχολούν καθημερινά θα τις βρεις εδώ.

“Μια από τις πιο σημαντικές αρχές των ομάδων είναι πως κάθε ομάδα είναι ένας κόσμος σε μικρογραφία – όποιο περιβάλλον δημιουργούμε μέσα στην ομάδα αντανακλά τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να ζούμε. Ο καθένας μας δημιουργεί μέσα στην ομάδα το ίδιο είδος κοινωνικού περίγυρου που έχουμε στην πραγματική ζωή μας.” ― Irvin D. Yalom

Λόγιοι Κάφροι: Έρευνες λένε ότι πάνω από τις μισές σκέψεις που κάνουμε καθημερινά αφορούν ασήμαντα θέματα, όπως η αφόδευση ή τα “σκονάκια” στις εξετάσεις. Εδώ τα αναλύουμε διεξοδικά. (Α, και καμία έρευνα δεν το λέει αυτό)

Άρθρα αναγνωστών: Εδώ δημοσιεύονται τα δικά σας άρθρα, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί και τα πιστεύω των αναγνωστών του Frapress. Αν θέλετε να ακουστείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Στη Στήλη των Σκέψεων συμμετέχουν συνολικά 27 αρθρογράφοι από το Youth Cultural Community του Frapress.

Το top10 των άρθρων του Frapress για τη Στήλη των Σκέψεων:

  1. Γυναίκες οδηγοί: γιατί και πως ζουν ανάμεσα μας

  2. Μην σε ξεχάσεις ξανά

  3. Ο έρωτας στα χρόνια του Marketing

  4. Μάθε μου να εμπιστεύομαι…

  5. Η τέχνη/ζέχνη της υπερανάλυσης

  6. Ερωτική (και ποιητική) διάθεση

  7. “Η πανούκλα του φασισμού”

  8. Επανάσταση Και Φράγκα

  9. Συνέντευξη με τον αλαζόνα Εαυτό

  10. ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ (Η ΝΑ ΧΑΝΕΣΑΙ)

Σχόλια