Το μεγάλο έργο του Καραγάτση που αγαπήθηκε αρκετά,  μετά από την ιδιαίτερη επιτυχία  του στο Φεστιβάλ Αθηνών,  μεταφέρεται στη σκηνή του θεάτρου Πορεία για να μας ταξιδέψει σε εποχές που δεν θα ζήσουμε ποτέ.
Κάτω από τις υποδείξεις του σκηνοθέτη και εγγονού του ίδιου του Καραγάτση, Δημήτρη Τάρλοου αλλά  και την μαγευτική ενσάρκωση των ρόλων από τους  πρωταγωνιστές, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκο Ψαρρά και Όμηρο Πουλάκη, ο χρόνος γυρνά πίσω, στη δεκαετία του 1930 και μια γλυκόπικρη  ιστορία ξετυλίγεται μπροστά μας.
Η Μαρίνα, μια μαγευτική, αρμονική ύπαρξη μεγαλώνει και τελειώνει τις σπουδες της στην Γαλλία. Η ανέμελη εποχή για εκείνη τελειώνει ξαφνικά. Ο τραγικός θάνατος της μητέρας της βαραίνει τη συνείδηση της αλλά και η κρυφή, μεγάλη περιουσία που κληρονόμησε  την ωθούν να φύγει μακριά από τη πατρίδα της για να βγάλει ένα ένα  τα αγκάθια των τύψεων από την καρδιά της που την βασανίζουν, κάνοντας μια νέα αρχή, στην Ελλάδα, στη Σύρο .
Στην αγκαλιά του άγνωστου  Έλληνα πλοιοκτήτη, βρίσκει ένα καταφύγιο. Στην χώρα του, την ιστορία  και τον πολιτισμό της, βρίσκει την φυγή που ζητούσε. Εκείνο το νέο κεφάλαιο της ζωής  που είχε ανάγκη όσο τίποτα άλλο, ανοίγεται επιτέλους μπροστά της και η Μαρίνα βλέπει με σιγουριά ότι τίποτα δεν θυμίζει τη συνηθισμένη πια δυστυχία της Γαλλίας. Σύντομα, γνωρίζει τον μικρότερο αδερφό του άντρα της, τον Μηνά. Η ζωή της με τον καιρό, επισκιάζεται από την αυταρχική πεθερά.
Η οικονομική καταστροφή του άντρα της, ανατρέπει κάθε δεδομένο. Η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη με τους δαίμονες της ψυχής, τα πάθη, τις κρυφές επιθυμίες. Στην χρονοβόρα απουσία του άντρα της, νιώθει την έλξη που ασκεί πάνω της ο Μηνάς, αυτός ο γοητευτικός φοιτητής και διανοούμενος, με τη ζωντανή κοινωνική ζωή στην Αθήνα, κυριαρχεί πια στη σκέψη της.
Η Μαρίνα, παλεύοντας για χρόνια με την ηθική και τον έρωτα της για εκείνον, καταφεύγει σε πράξεις στις οποίες ξεσπά τον θυμό αλλά όχι την επιθυμία της. Ο καιρός περνά, ο Μηνάς και η Μαρίνα συναντιούνται τυχαία και ο έρωτας των δύο που καταπιεζόταν με τόσες δυσκολίες εκφράζεται πλέον ελεύθερα, σε μια πράξη καταστροφής. Οι τύψεις τους, οδηγούν τους εραστές στην αυτοκτονία ενώ η Μαρίνα τραβά στο θάνατο και τον καρπό της καταστροφικής τους επαφής.
Μια παράσταση που ταξιδεύει τον θεατή, ενώ παράλληλα θέτει ζητήματα ηθικής, αγάπης, αυτοκαταστροφής αλλά και ελευθερίας,  κατακτά μια από τις πρώτες θέσεις της θεατρικής μας ατζέντας για φέτος.
 Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση Διαρκεια : 150 ‘
Σκηνοθ.:Δ. Τάρλοου
Ερμηνεύουν: Αλ. Αϊδίνη, Ν. Ψαρράς, Όμ. Πουλάκης, Σ. Σεϊρλή, Δ.Τάρλοου, Αλ. Αλεξανδράκη, Ηλ. Μαυρομάτη. Σκην.-κοστ.: Ελ. Μανωλοπούλου. Μουσ.: Κ. Πολέμη
Θέατρο Πορεία Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Αθήνα 10433 Πλατεία Βικτωρίας

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή στις 19:30, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη (λαϊκή, γενική είσοδος: 14 ευρώ) Πέμπτη έως Κυριακή: από 14 έως 20 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: στο ταμείο του θεάτρου, στα τηλέφωνα: 210 8210991, 210 8210082 Ώρες ταμείου: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11.00πμ – 2.00μμ & 5.00μμ – 9.00μμ, Τετάρτη και Κυριακή 11.00πμ – 2.00μμ & 5.00μμ – 8.00μμΗ προαγορά των εισιτηρών για επόμενες παραστάσεις σταματάει μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. www.viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload

 

 

Σχόλια