Το Σάββατο 22/11/2014 έγινε ο φιλικός αγώνας μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο αγώνας, παρότι ήταν κεκλεισμένων των θυρών και δεν είχε καθόλου φιλάθλους, αποζημίωσε με εξαιρετικό θέαμα τους επίσημους και τους δημοσιογράφους που βρεθήκαμε στο κρύο και άδειο ΟΑΚΑ. Το Frapress.gr ήταν φυσικά εκεί !

20141122_143251

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος στις 3, οπότε τα δημοσιογραφικά άρχισαν να γεμίζουν από τις 2. Οι δύο ομάδες βγήκαν για ζέσταμα λίγο μετά τις 2.15, με τους βασικούς να κάνουν καλή προθέρμανση λόγω του έντονου κρύου και τους αναπληρωματικούς να κάνουν διάφορες ασκήσεις με την μπάλα ή να παίζουν το λεγόμενο «Κορόιδο». Μετά από ένα μισάωρο οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια για να αλλάξουν, και παράλληλα να βραχεί το χορτάρι. Εκείνη την ώρα είδαμε και στα επίσημα τον Πρόεδρο της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Πρόεδρο του ΠΑΟ Γιάννη Αλαφούζο και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ Ντόυσαν Μπάγεβιτς να κάθονται μαζί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

20141122_143123

 

melissanidis-alafouzos

Λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας μας μοιράστηκαν οι συνθέσεις. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με την αναμενόμενη εντεκάδα , με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο και Πεταυράκη στην άμυνα, τους Κορδέρο, Άνακογλου σαν αμυντικά χαφ, τον Μάνταλο σε ρόλο οργανωτή – δεκαριού και στην επίθεση τον Αραβίδη με τους Πλατέλλα και Μπαρμπόσα να κινούνται στα πλάγια, σαν εξτρέμ. Από την άλλη μεριά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου έκανε κάποιες δοκιμές ώστε να βελτιώσει και να σταθεροποιήσει την εικόνα της ομάδας του σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ειδικότερα, δοκίμασε το 3-5-2 ως σύστημα και στην βασική εντεκάδα είχε τον Κοτσόλη στο τέρμα, τους Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ και Ρισβάνη στην άμυνα, τους Χουχούμη και Μπούρμπο αριστερά και δεξιά, στο κέντρο τους Λαγό, Μπούι και Ντίνα και στην επίθεση τους Πέτριτς και Κλωναρίδη.

20141122_165702

20141122_145936

Πριν τον αγώνα οι δύο ομάδες φωτογραφήθηκαν μαζί σε πολύ φιλικό κλίμα μετά την άφιξη τους στον αγωνιστικό χώρο , αλλά όταν σφύριξε ο διαιτητής όλα άλλαξαν, καθώς και οι δύο μπήκαν στο γήπεδο με δύναμη και αποφασιστικότητα  για να νικήσουν. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που είδαμε σκληρά μαρκαρίσματα, με ένα από αυτά να προκαλεί έναν – ευτυχώς όχι σοβαρό- τραυματισμό στον Πέτρο Μάνταλο. Στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενη με 2-0, με τους Αραβίδη και Πλατέλλα να πετυχαίνουν δύο πολύ όμορφα γκολ και τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις μια μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Ρισβάνη στο 36.

gkol aravidi

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε 11 αλλαγές, εμφανίζοντας μία εντελώς διαφορετική εντεκάδα , ενώ η ΑΕΚ πραγματοποίησε τις αλλαγές τις σταδιακά σε όλη την διάρκεια των 45 λεπτών. Η ομάδα του Αναστασίου κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα σε 2-2 με τα γκολ των Δώνη και Μπερίσα, ενώ μέχρι το 60 πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο . Στην συνέχεια όμως και με τις πετυχημένες αλλαγές του Τραΐανού Δέλλα η ΑΕΚ πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και με το γκολ του Ντακόλ στο  66 κατάφερε τελικά να πάρει την –μεγάλη από άποψη γοήτρου και ψυχολογίας- νίκη .

gkol pao

               ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÖÉËÉÊÏ)

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι σίγουρα η επανεμφάνιση του Σωτήρη Νίνη σε επίσημο αγώνα από τον περασμένο Απρίλιο, με την φανέλα της ομάδας που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και τώρα του δίνει μία δεύτερη ευκαιρία για να σώσει την καριέρα του. Επίσης, η εξαιρετική εμφάνιση συνολικά των παικτών της ΑΕΚ, που παρότι αγωνίζεται φέτος στην Football League έδειξε πως διαθέτει μία εξαιρετική ομάδα που έχει επιστρέψει για τα καλά στην ποδοσφαιρική σκηνή μετά τον υποβιβασμό της στην Football Legaue 2 λόγω οικονομικών προβλημάτων. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως ο φιλικός αυτός αγώνας πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ Μελισσανίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με τον ξυλοδαρμό του αντιπροέδρου της ΚΕΔ  Χ. Ζωγράφου αλλά και τα πεπραγμένα του πρόεδρου της ΠΑΕ ΟΣΦΠ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι, ο αγώνας μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναικόυ ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για να δημιουργηθεί καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες ώστε να πρωταγωνιστήσουν στην πολυπόθητη κάθαρση του ποδοσφαίρου στην χώρα μας.

ninis

 

Σχόλια