Iδού τα 10 πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Ευρώπης που σίγουρα αξίζει κάποια στιγμή να επισκεφθείτε!

Bled, Σλοβενία

Αυτή η μικρή πόλη των Άλπεων στη βορειοδυτική Σλοβενία δτάνει μέχρι την όχθη της λίμνης Bled, της οποίας τα παγωμένα γαλάζια νερά περιβάλλουν ένα μικροσκοπικό νησί και μια μικρή μπαρόκ εκκλησία.

bled-slovenia

Colmar, Γαλλία

Γαλλικές και Γερμανικές επιρροές  συνεργάστηκαν σ’ ένα πανέμορφο αποτέλεσμα σε αυτό το πολύ καλά διατηρημένο χωριό της Αλσατίας. Μια ποικιλία των αρχιτεκτονικών στυλ, από το γερμανικό γοτθικό στο γαλλικό νεομπαρόκ, μπορούν να εντοπιστούν στην παλιά πόλη, η οποία είχε γλιτώσει την καταστροφή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμουεν μέρει χάρη στην ιστορική ομορφιά των λιθόστρωτων δρόμων, των ήσυχων καναλιών και των ξύλινων σπιτιών.

Colmar-france

Cong, Ιρλανδία

Περικυκλωμένο από ρεύματα, το γραφικό χωριό της Cong βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ County Mayo και Galway, μια περιοχή με λίμνες και πράσινα λιβάδια. Η Cong μετράει πολλά πέτρινα γεφύρια, τα ερείπια ενός μεσαιωνικού αβαείου και το Ashford Castle, μια μεγάλη βικτοριανή περιουσία που έχει μετατραπεί σε ένα ρομαντικό ξενοδοχείο πολυτελείας.

Cong-Ireland

Gruyères, Ελβετία

Το χωριό Gruyères είναι γνωστό για το τυρί του. Λίγοι, όμως,  είναι εξοικειωμένοι με την ίδια την πόλη, ένα μεσαιωνικό οικισμό στην άνω κοιλάδα του ποταμού Saâne στη δυτική Ελβετία. Ένας μεγάλος, πλακόστρωτος δρόμος οδηγεί μέχρι τη μαγευτικό Κάστρο του 13ου αιώνα, με τις επιβλητικές οχυρώσεις του και την απεριόριστη θέα στους γύρω πρόποδες των Άλπεων.

Gruyères-switzerland

Hallstatt, Αυστρία

Η πόλη  της Hallstatt στην κεντρική Αυστρία βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία στις όχθες του Hallstätter See, ανάμεσα στην παρθένα λίμνη και ένα καταπράσινο βουνό που υψώνεται δραματικά από την άκρη του νερού.

Hallstatt-Austria

Pučiśća, Κροατία

Τα λεωφορεία και οι κρουαζιέρες που σταματούν κατά μήκος των ακτών της Δαλματίας στην Κροατία, εξαπολύουν τουρίστες που ανυπομονούν να γνωρίσουν τις ομορφιές του Ντουμπρόβνικ και το αρχαίο χωριό του νησιού, Hvar. Λιγότεροι οι επισκέπτες βρίσκουν το δρόμο τους προς Pučišća στο νησί Brac. Η ανταμοιβή είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό με λευκές πέτρινες βίλες με στέγες από τερακότα, με στενά πλακόστρωτα σοκάκια και την πλακόστρωτη πλατεία.

Pucisca-croatia

Reine, Norway

Βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, το Reine είναι ένα όμορφο ψαροχώρι στο αρχιπέλαγος Lofoten, μια περιοχή της όμορφης ερήμου Nordic, όπου οι κόλποι είναι γεμάτοι από φιόρδ και τα βουνά. Πολλές από τις καμπίνες των  ψαράδων έχουν μετατραπεί σε άνετα καταλύματα για τους επισκέπτες που προσφέρουν άμεση πρόσβαση στην θάλασσα της Νορβηγίας.

Reine-Norway

Telč, Czech Republic

Οι κάτοικοι του Telč, μια μικρή πόλη στη νότια Μοραβία, ήταν κάποτε αρκετά ανταγωνιστικοί για την ομορφιά των σπιτιών τους, όπως είναι εμφανές σήμερα στην επιμήκη κεντρική πλατεία, όπου το ένα κτίριο είναι πιο απολαυστικό από το επόμενο. Οι Baroque και αναγεννησιακού στιλ προσόψεις, με υψηλά αετώματα βαμμένα σε απαλό παστέλ. Ένα μεγάλο κάστρο από την εποχή της Αναγέννησης και μεγάλες λίμνες, γεμάτες με ψάρια, περιβάλλουν την πλατεία.

Telč-Czech-Republic


Manarola, Ιταλία

Η Manarola είναι μια μικρή πόλη, μια frazione του δημου του Riomaggiore, στην επαρχία της La Spezia, Liguria, στη βόρεια Ιταλία. Είναι το δεύτερο μικρότερο χωριό από τα διάσημο Cinque Terre, όπου συχνάζουν τουρίστες.

tellaro-italy

Σχόλια