Επιμέλεια: Κατερίνα Χλιάρα

Τα βήματα είναι απλά. Η διάθεση για διασκέδαση ανεβασμένη. Πώς όμως να ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε για το πάρτι; Πρέπει να αφήσουμε ανοιχτά στόματα, να εντυπωσιάσουμε και να κατακτήσουμε!

Στο Frapress ξέρουμε να το κάνουμε και σας δείχνουμε πώς σε 10 μόνο απλά βήματα!

 

Βήμα 1: Θα πάμε στο πάρτι;

Είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσουμε αν θα πάμε, αρχικά. Αν πρέπει να ζητήσουμε άδεια, τη ζητάμε. Αν είμαστε επαναστατικοί τύποι, τότε αναρχία-δεν τη ζητάμε! Αν δε θέλουμε να πάμε, τότε, δε μας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο άρθρο και πάμε να διαβάσουμε ένα απ’ τα πιο δημοφιλή του Frapress.

001

Βήμα 2: Ποιος θα είναι στο πάρτι

Πριν αποδεχτείς την πρό(σ)κληση, μάθε ποιοι είναι οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι. Μάθε αν θα είναι το πρόσωπο που συμπαθείς, που γουστάρεις ή που απεχθάνεσαι, για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως! Μυστικό-κόλπο: Μην RSVP ότι θα πας στο πάρτι. Άφησε το μυστήριο να πλανιέται στην ατμόσφαιρα.

 

Βήμα 3: Βρες παρέα

Μην ξεχάσεις να καλέσεις φίλους σου ή φίλες σου (αν είναι ανοιχτό το πάρτι) για να βεβαιωθείς ότι θα περάσεις καλά. Ειδικά αν έχουν και αυτοκίνητο!

 

002

–Εδώ μπαίνουμε σε γυναικεία περιοχή- –

(Κατευθείαν να παρεξηγήσεις, πονηρούλη!)

Βήμα 4: Τα ρούχα

Τα κορίτσια τρελαίνονται γι’ αυτό το σημείο: Τι θα φορέσουν – από πού θα το αγοράσουν – με τι θα το συνδυάσουν! Κορίτσια, βρείτε το ένδυμα που πιστεύετε ότι ΚΑΜΙΑ άλλη δε θα φορέσει. Θα ήταν ντροπιαστική μια κατάσταση «Ποια το φόρεσε καλύτερα;» Ντροπιαστική θα ήταν και μια κατάσταση πολύ κοντής φούστας ή ντεκολτέ που μόνο πουριτανικές αξίες δε θα μπορούσε να διατηρήσει!

Για τους άντρες: Πουκάμισο ή καθαρή μπλούζα και παντελόνι. Αυτά. Πρέπει να πούμε κάτι άλλο;

 

Βήμα 5: Τα παπoύτσια

Αν δε γεννήθηκες με τακούνια, βάλε καλύτερα flat. Ή μπότες, που είναι στη μόδα. Αν δεν μπορείς να μη βάλεις τακούνια, τότε (α) κάνε πρόβα τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν για να βεβαιωθείς ότι θα είσαι ασφαλής και δε θα τραυματιστεί κανείς και (β) επένδυσε σε φαρμακευτικά είδη και πρώτες βοήθειες.

Για τους άντρες: Χρειάζεται να πούμε κάτι;

004

Βήμα 6: Μαλλιά

Έχεις τρεις επιλογές:

  • Να πας στον κομμωτή σου και να σου δώσει τις συμβουλές του
  • Να περιποιηθείς μόνη σου τα μαλλιά σου στο σπίτι
  • Να πάρεις περούκα

( Συμβουλή: Αν δεν είναι αποκριάτικο το πάρτι, περούκα σε στυλ Lady Gaga ή Nicki Minaj δεν ενδείκνυται!)

Για τους άντρες: περάστε τα μία με το χέρι σας…

015

Βήμα 7: Νύχια – μακιγιάζ

Θα δίνεις χειραψίες, θα κρατάς το ποτό σου, θα αγγίξεις γενικά πολλά πράγματα (τι; Μη πάει ο νου σου πάλι στο πονηρό!) , επομένως θα θες τα δάχτυλά σου να μην τραβούν αρνητικά την προσοχή. Με λίγα λόγια: μία μέρα πριν βάψε με ένα όμορφο χρώμα τα νύχια σου ή απλά, φρόντισέ τα. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!

Μακιγιάζ. Πονεμένη ιστορία. Αν δεν ξέρεις τι μακιγιάζ ταιριάζει με το ντύσιμό σου, μην το αφήσεις τελευταία στιγμή. Κάνε πρόβες. Βγάλε τα φρύδια σου (προς Θεού! Όχι όλόκληρα!) και όσες τρίχες εμποδίζουν την ομορφιά να λάμψει στο πρόσωπό σου και δοκίμασε κάτι όχι βαρύ, αλλά χαριτωμένο.

Συμβουλή: αν θες έντονο μάτι, μη βάλεις έντονο κραγιόν. Αν θες έντονο κραγιόν, μη κάνεις έντονο το μάτι. Αν με παρακούσεις, μην πας στο πάρτι. Καλά είσαι και σπίτι σου…

Για τους άντρες: Φροντίστε αυτό το uni-brow, επιτέλους, που το έχετε αφήσει σε YOLO φάση! Θα βγάλετε και φωτογραφίες!

007

Βήμα 8: Τα αξεσουάρ

Τσάντες, κοσμήματα, ζώνες και αξεσουάρ για τα μαλλιά. Βρες κάτι παλιό για να «πουλήσεις μούρη» ως fashionista!

–Τώρα εξέρχεστε την γυναικεία περιοχή- –

(Ε! Δε φταίω εγώ πλέον που το λαμβάνεις ως σεξουαλικό υπονοούμενο!)

Βήμα 9: Λίγες ώρες πριν το πάρτι

Έκανες όλα αυτά που είπαμε; Είσαι έτοιμος/-η δηλαδή; Εντάξει, τότε θα σου βάλω και μερικές ακόμα εργασίες:

  • Έχεις κοιμηθεί καλά; Αν όχι, τότε θα το μετανιώσεις πικρά…010
  • Για να είσαι φρέσκος και μοσχομυριστός, μην ξεχάσεις να κάνεις μπάνιο.
    013
  • Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις, αν τα ρούχα σου είναι σιδερωμένα και καθαρά. Και χωρίς τρύπες. Και ότι δε τους έχει κάνει ζημιές ο σκύλος σου. Ή το χάμστερ σου.009
  • Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, το κινητό σου είναι πάντα ανοιχτό, αλλά δεν είσαι ποτέ διαθέσιμος (εκτός αν η κούρσα σου σε περιμένει). Θυμάσαι αυτό που είπαμε για το μυστήριο;
  • Το κινητό υπάρχει μόνο για ένα λόγο: για να βγάλεις selfies και να τις ανεβάσεις στα social media, ώστε να μάθει ο κόσμος πώς η θεότητά σου προετοιμάζεται για το πάρτι!
  • Φαγητό: Μη φας κάτι που θα σε φουσκώσει, που θα σε γεμίσει ή που θα σου προκαλέσει αντιδράσεις. Μη φας κάτι που θα σε κάνει να ρεύεσαι ή θα μυρίζει άσχημα. Μπορείς να αντέξεις χωρίς τη φασολάδα της μαμάς για μερικές ώρες, έτσι δεν είναι;011
  • Ετοίμασε την playlist που θα σε βάλει στο mood του πάρτι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Αν έχεις κάποια δυσκολία, πάτα youtube για να βρεις όλες μας τις playlist ή εδώ και να διαλέξεις κομμάτια που προτείνει ο Χρήστος Φαληρέας.012

Βήμα 10: Τελευταία tips

  • Μην το παρακάνεις με το άρωμα. Να το παρακάνεις με το αποσμητικό.016
  • Επίλεξε να βάλεις στην τσάντα σου τα απολύτως απαραίτητα και να μην την ξεχειλίσεις: κινητό, κλειδιά, λεφτά, εισιτήριο για το λεωφορείο, όπλο, προφυλακτικό, τσιγάρα, αναπτήρα. Ξέχασα κάτι;017
  • Πήγαινε στο πάρτι με στυλ. Μην τρέξεις. Αν βρέχει, θα πέσεις, θα λερωθείς και θα γίνεις ρεζίλι .
    Το στυλ ορίζει η ηρεμία, οι παύσεις, το χαμόγελο και φυσικά η αύρα που αποπνέεις.018

 

Τι λες; Είσαι έτοιμος τώρα;

014

 

 

Σχόλια