Ξεκίνησα κάποια στιγμή την άνοιξη να ψάχνω μανιωδώς για ύφασμα για να ράψω κάτι μαξιλάρια στο σαλόνι μου. Ψάχνω, ψάχνω, μιλάω με τη Μυρτώ -ειδικό στη διακόσμηση σπιτιού- χαζεύουμε παρέα υφάσματα και μαξιλάρια και βλέπω τα πρώτα V-shaped patterns. Φαρδιές ρίγες που σχηματίζουν γωνία, έντονα χρώματα, δεν γίνεται να μην τα προσέξεις καθώς ξεφυλλίζεις ατελείωτους καταλόγους. Like στο ένα, like στο επόμενο, στο τρίτο κοκ, μάζεψα αρκετά σχέδια. Et voilà:

 

chevron-pillows

 

Βρήκα μέχρι και πώς να φτιάξω το δικό μου chevron-patternο-μαξίλαρο από τα παλιά μου τζιν! Ορίστε το link για τη σελίδα για όσους καταπιάνονται με τη ραπτική: www.ashbeedesign.com και ιδού το αποτέλεσμα των οδηγιών:

 

chevron-pillow-old-jeans
Τέλος πάντων, ήρθε το καλοκαίρι, ξεχαστήκαμε με τα μπάνια και τα σουρτα-φέρτα. Κάτι όμως συνέβαινε και έβλεπα παντού αυτά τα μοτίβα με τις ρίγες που γώνιαζαν. Βρε να σου το άσπρο-βερυκοκί φορεματάκι, το μαυρό-ασπρο φουστάκι, το maxi φόρεμα στις αποχρώσεις της γαλανόλευκης.

 

chevron-clothes

 

Αποφασίζω να αγοράσω μαγιώ στις εκπτώσεις… Και να τα πάλι…

 

chevron-swimsuit

 

Κάπως καταφέραμε και φτάσαμε στον Οκτώβρη και στην προετοιμασία για τη βάπτιση της μικρής Μαρίας. Ξεκινάμε λοιπόν την αναζήτηση σχεδίου για το προσκλητήριο και τσουπ… νά σου ξανά αυτά τα V-shaped patterns. Κοίτα να δεις που είναι τόσο πολύ της μόδας, σκέφτομαι. Ίσως να περνάμε την εποχή του V.

Γιατρέ, έπρεπε να τα μάθω όλα. Τι κρύβεται πίσω από αυτο το σχήμα; Πρόκειται για κάποιο σύμβολο; Μήπως κρύβει κάποιο μήνυμα που στοχεύει απευθείας στο υποσυνείδητο και μας μετατρέπει σε δέσμια V-όντα κατευθυνόμενα από τις δυνάμεις της παντοκρατορίας του V; Όπως καταλαβαίνετε ξόδεψα αρκετή φαιά ουσία και σας παραθέτω όλες τις πληροφορίες που συνέλεξα, χρήσιμες και μη.

To μοτίβο με τα V ή τα Λ κυκλοφορεί με την επίσημη ονομασία Chevron (ή Cheveron σε παλαιότερα κείμενα). Το συναντάμε σε τοιχογραφίες και κεραμικά του μινωικού παλατιού της Κνωσσού περί το 1.800 π.Χ. αλλά και στην αρχαία Σπάρτη να κοσμεί τις ασπίδες των Λακεδαιμονίων (Λακώ ή Υ-λακώ- σημαίνει κραυγάζω σαν γεράκι, εξού και Λακωνία η γη που ιπερίπτανται κρώζοντα γεράκια). Αργότερα εμφανίζεται κατ’εξακολούθηση στις στολές των αξιωματούχων παντός τύπου ως διακριτικό της τάξεως και της ιεραρχίας τους. Τα λεγόμενα “γαλόνια”  τα φορούν στρατιωτικοί, αστυνομικοί, κληρικοί, άρχοντες, ενίοτε και αστοί.

 

VVVVVVV

 

Σήμερα το βλέπουμε σχεδόν παντού! Στις πινακίδες στους δρόμους, στα αυτοκίνητα της γνωστής γαλλικής μάρκας, στα υφάσματα και κυρίως στο σπίτι. Πρόκειται για μοτίβο που διακοσμεί από κούπες, δίσκους σερβιρίσματος, κάδρα στους τοίχους, ταπετσαρίες, χαλιά μέχρι και τραπέζια, ψυγεία, ντουλάπια, ανεμιστήρες οροφής. Φαντασία να υπάρχει, η διαδικασία λίγο πολύ είναι η ίδια.

Κι επειδή δεν χρειάζεται “να ανακαλύπτουμε συνεχώς τον τροχό”, η Lowe’s μας προσφέρει ένα λεπτομερέστατο video για να ετοιμάσουμε βήμα βήμα το δικό μας V-shaped μοτίβο!

 

V-shaped-decoration

 

Γιατρέ, νομίζω ότι το έχω λίγο παρακάνει αυτή τη φορά…

 

 

Σχόλια