Το Erasmus είναι ίσως το όνειρο των περισσότερων φοιτητών. Οι δυνατότητες που προσφέρει είναι πολλές, αλλά τα στοιχεία δείχνουν και μια άλλη πλευρά του!

Το είπε και η η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, η Ανδρούλλα Βασιλείου: «Το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus έχει οδηγήσει στη γέννηση περίπου 1 εκατομμυρίου μωρών».

Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε πανεπιστήμια ξένων χωρών για έναν χρόνο και χρηματοδοτεί την παραμονή τους εκεί.

Μια έρευνα για τους φοιτητές που είχαν λάβει μέρος στο πρόγραμμα έδειξε ότι σχεδόν το 1/3 από αυτούς έχουν βρει συντρόφους διαφορετικής εθνικότητας.

Το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι γνώρισε τον σύντροφό του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό. Οι απόφοιτοι που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα τείνουν να έχουν περισσότερες δυνατότητες εργασίας και να μετακινούνται πιο εύκολα, εάν το απαιτεί η εργασία τους, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Το 40% των φοιτητών που συμμετείχαν στο Erasmus δήλωσε ότι μετακινήθηκε σε άλλη χώρα, εν συγκρίσει με το 23% που παρέμεινε στην πατρίδα του.

Η μελέτη διεξήχθη σε 34 χώρες, όπου περίπου 75.000 φοιτητές και απόφοιτοι απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο μέσω Διαδικτύου.

Πηγή: nooz

Σχόλια