Το 2011 και το 2013 ήταν δύο χρόνια γεμάτα αγωνία για τους διαχειριστές των servers της Riot Games, της εταιρείας πίσω από το διάσημο f2p (free to play),online τίτλο, League Of Legends. Εκείνα τα δύο έτη συνέβησαν οι μεγαλύτερες επιθέσεις με σκοπό την “απόσπαση” δεδομένων από τους servers, όχι από κάποια ομάδα οργανωμένων και εξειδικευμένων εγκληματιών αλλά από έναν Αυστραλό 21ος χρονών με την χρήση της DDos επίθεσης, μίας τεχνικής πολύ δημοφιλούς στους κύκλους και τα hacking forums παγκοσμίως.

Εκτός φυλακής (αυτή τη στιγμή) αλλά με περιοριστικά μέτρα, ο Shane Duffy μιλά στο The Daily Dot, έπειτα από την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του τον περασμένο Μάρτιο, για τον ρόλο που είχε διαδραματίσει ο ίδιος στις εν λόγω επιθέσεις. Φυσικά, η υπόθεση ακόμη διερευνάται από τους αρμόδιους και ο Duffy ακόμη κινδυνεύει με την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων.

“Ο Shane Duffy δεν είναι ιδιαίτερα ταραγμένος μετά από όσα του συνέβησαν. Στις ερωτήσεις μας γελούσε και τόνιζε πόσο εύκολο είναι για κάποιον με τις κατάλληλες γνώσεις να αποκτήσει πρόσβαση στους servers της εταιρείας στην Β. Αμερική. Εξήγησε πως, αν και δεν τα έκανε όλα μόνος του, δεν χρειάζονται ικανότητες hacker για όλα αυτά που έκανε. Για τον Duffy, η ανικανότητα της Riot να προστατέψει ορθά τον εαυτό της ήταν αρκετή”, σχολιάζει ο δημοσιογράφος που διενέργησε την συνέντευξη.

Ο 21χρονος κατηγορείται από το FBI πως όχι μόνο αποσπούσε από την εταιρεία ιδιωτικά δεδομένα αλλά είχε προχωρήσει και στην πώληση αυτών, έχοντας λάβει συνολικά 880 διαφορετικές πληρωμές για τις υπηρεσίες του. Τα έσοδά του πιθανολογούνται στα 1000$ για κάθε πληρωμή. Η μητέρα του Αυστραλού, πάντως, αμφισβητεί την όλη ιστορία και έχει δηλώσει πως ο γιος της έχει το σύνδρομο Asperger και, αν και έχει τις γνώσεις για να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα, εν τούτοις χρησιμοποιούσε υλικό που ήδη κάποιος άλλος είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Το διαδικτυακό παιχνίδι League Of Legends είναι τρομερά δημοφιλές αυτή την στιγμή και καθημερινά συνδέονται στους servers της εταιρείας πάνω από 27 εκατ. διαφορετικοί χρήστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται emails, κωδικοί αλλά και στοιχεία από κάρτες και λογαριασμούς για online αγορές.

 

Σχόλια