CleanLaunchpad, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός διαγωνισμός ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο!

Η Chrysalis LEAP κηρύσσει την έναρξη του διαγωνισμού CleanLaunchpad, ο οποίος διοργανώνεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική καινοτομία. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και η προώθηση, μέσα από αυτές, της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής αλλά και ταυτόχρονα και της επιχειρηματικότητας. Η Ελλάδα και η Κύπρος διαγωνίζονται, ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν, και πιο συγκεκριμένα, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Δανία και την Ολλανδία.

Οι 10 ιδέες που θα διακριθούν θα συμμετέχουν στο bootcamp που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 13-14 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει mentoring, μαθήματα από έμπειρους επαγγελματίες, networking και προετοιμασία για τον εθνικό τελικό στις 17 Οκτωβρίου, όπου οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε κριτική επιτροπή. Στις τρεις καλύτερες ομάδες θα δοθεί χρηματικό έπαθλο, καθώς και η ευκαιρία να συμμετέχουν στον πανευρωπαϊκό τελικό στις 29-31 Οκτωβρίου στη Βαλένσια στην Ισπανία. Ο νικητής θα λάβει το ποσό των 10,000 ευρώ, ενώ οι δεύτερη και η τρίτη καλύτερη ιδέα θα κερδίσουν τα ποσά των 5,000 ευρώ και 2,500 ευρώ αντίστοιχα. Ταυτόχρονα και οι τρεις νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα acceleration του Climate-KIC, που περιλαμβάνει 18μηνη επιχειρηματική εκπαίδευση και δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα ανάπτυξης και προώθησης της ιδέας στην αγορά, με αρχικό κεφάλαιο έως και 95,000 ευρώ.
Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από την Chrysalis LEAP από Ελλάδα και Κύπρο μέχρι και τις 23 Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό σας παραπέμπω στην ιστοσελίδα

http://cleanlaunchpad.eu.

Σχόλια