Μυστήρια που θα παραμείνουν ανεξήγητα για πάντα. Μήπως δεν είναι μόνο συμπτώσεις;

1. ATUK

Ένας Ινουίτης Εσκιμώος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και προσπαθεί να προσαρμοστεί στη γλώσσα, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής της πρωτεύουσας της Αμερικής. Αυτό πραγματεύεται το βιβλίο του Tod Carroll, “Ο ασύγκριτος Atuk”.
Γιατί δε γυρίστηκε ποτέ ταινία; Λόγω των πολυάριθμων θανάτων των κύριων ηθοποιών που επρόκειτο να αποτελέσουν το cast της ταινίας.

• Ο πρωταγωνιστής, John Belushi, διάβασε ενθουσιασμένος το σενάριο και μετά από λίγες μέρες, απεβίωσε λόγω ναρκωτικών στα 33 του χρόνια.
• Ο ρόλος δόθηκε στον Sam Kinison, ο οποίος πρόλαβε να γυρίσει μία σκηνή και μετά από λίγο καιρό βρήκε θάνατο από μετωπική σύγκρουση. Ήταν 38 χρονών.
• 2 χρόνια μετά, ο ρόλος προτάθηκε στον John Candy. Λίγες μέρες αργότερα πέθανε από καρδιακή προσβολή, στα 43 του.
• Σχεδόν παράλληλα, απεβίωσε και ο συγγραφέας Michael O’Donoghue από εγκεφαλική αιμορραγία.
Λέγεται ότι διάβασαν μαζί το σενάριο του Atuk.
• Την ελπίδα ότι η ταινία επιτέλους θα γυριζόταν προσωποποίησε η θέληση του 33άχρονου Chris Farley, ο οποίος αφού δέχτηκε την πρόταση, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.
• Φίλος του Farley, ο κωμικός Phil Hartman, ενδιαφέρθηκε για ένα δευτερεύοντα ρόλο στην ταινία. Αναπόφευκτα, αυτός έκλεισε τον κύκλο της κατάρας με τη δολοφονία του από τη γυναίκα του.
Η ταινία τελικά δε μαγνητοσκοπήθηκε ποτέ.

a98954_105162
2. Ο εξορκιστής

Βιβλίο του William Peter Blatty και ομώνυμη ταινία, εμπνευσμένη από πραγματικό γεγονός που συνέβη σ’ ένα νεαρό αγόρι.
Τα απρόοπτα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν πολλά:

• Όλα τα σκηνικά, εκτός από το δωμάτιο της Regan, κάηκαν απρόσμενα από πυρκαγιά κι έπρεπε να ξανακατασκευαστούν, με αποτέλεσμα καθυστέρησης 6 εβδομάδων. Ο σκηνοθέτης ζήτησε αρκετές φορές από ιερείς να αγιάσουν το χώρο των γυρισμάτων.
• Τραυματισμοί, επίσης. Η πρωταγωνίστρια τραυματίστηκε μόνιμα όταν χάλασε η ιπποσκευή κατά τη διάρκεια που «βασανιζόταν» στο κρεβάτι. Η ίδια, μάλιστα, τραυμάτισε τη σπονδυλική της στήλη όταν έπεσε απ’ το κρεβάτι για χάρη της κινηματογραφικής της κόρης.
• Μια περίεργη σύμπτωση είναι και η διεύθυνση των εγκαταστάσεων, όπου έγινε η παραγωγή των γυρισμάτων: 666 Fifth Avenue in New York City.
• Όταν κυκλοφόρησε η ταινία, οι αναφορές μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για: λιποθυμίες, εμετούς, καρδιακές προσβολές και αποβολές εγκυμοσύνης!
Τέλος, αργότερα, στο Τορόντο, τέσσερις γυναίκες δήλωσαν ότι επισκέφτηκαν ψυχίατρο αφού είδαν την ταινία.

Ο Εξορκιστής

3. Ο οιωνός

Η μητέρα όλων των καταραμένων παραγωγών.
• Ο πρωταγωνιστής Gregory Peck και ο σεναριογράφος David Seltzer έκαναν δύο διαφορετικές πτήσεις προς τη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες, και οι δύο (!) χτυπήθηκαν από κεραυνό. Παραλίγο το ίδιο να συμβεί και με τον παραγωγό Harvey Bernhard, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στη Ρώμη.
• Ο σκηνοθέτης Richard Donner και μερικοί βοηθοί του σκόπευαν να ναυλώσουν ένα αεροπλάνο, αλλά επειδή η εταιρεία το χρειαζόταν, έκαναν έκπτωση στους πελάτες τους με αντάλλαγμα να περιμένουν 2 μέρες. Ο σκηνοθέτης συμφώνησε.
Η μηχανή του αεροπλάνου, με το οποίο θα ταξίδευαν χάλασε, και το αεροπλάνο συντρίφτηκε, σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες. Όχι έτσι απλά όμως. Το αεροπλάνο συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο, στο οποίο (ειρωνεία) επιβάτες ήταν η γυναίκα και τα δύο παιδιά του πιλότου.
• Ο Donner δεν τη γλίτωσε έτσι απλά. Το εστιατόριο στο οποίο θα συναντούσε τον παραγωγό του, βομβαρδίστηκε από δυνάμεις της IRA. Άλλοτε, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.
• Ο υπεύθυνος των special effects, John Richardson, οδηγούσε με τη σύντροφό του στο Βέλγιο, όταν συγκρούστηκε μετωπικά και η κοπέλα του… αποκεφαλίστηκε! Επιβίωσε ο ίδιος όμως. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του και ήταν έτοιμος να συνεχίσει το δρόμο του, είδε μια πινακίδα για μία πόλη που ήταν 66,6 χλμ μακριά.

The Omen

πηγή: oddee.com

Σχόλια