Ένα απλό, οικονομικό και εντυπωσιακό DIY, για να φτιάξεις μια λάμπα πορτατίφ χρησιμοποιώντας δημιουργικά τα παλιά σου παιχνίδια.

Η φίλη μου η Λήδα παντρεύτηκε. Και περιμένει και μωρό! Αγόρι. Τι δώρο κάνουν;

Το μήνυμα έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον, μέσω των χιλιοπαιγμένων ελληνικών σειρών, ότι τα ηλεκτρικά σίδερα και οι καφετιέρες ΔΕΝ είναι σοφή επιλογή. Επίσης ο παράγοντας «χαλεποί καιροί» δεν είναι κάτι που μπορείς να αγνοήσεις μιας και όσο καλή θέληση κι αν έχεις ο λογαριασμός σου στην τράπεζα έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Οπότε έχουμε και λέμε: Νιόπαντροι, νέο σπίτι, μωρό και αγόρι. Χμμμ…

… για να ρίξω μια ματιά στην αποθήκη.

– Δώρο από την αποθήκη σου θα τους κάνεις; Ωραίο δώρο!

– Μη βιάζεσαι!

Σε κάθε αποθήκη/πατάρι υπάρχει ένα κουτί με παλιά παιχνίδια. Κι εγώ, σα σωστό παιδί των 90’s, αποκλείεται να έχω πετάξει τα playmobile μου!

Να’ τη! Η γκρι σακούλα! Και είναι όλοι μέσα. Ο ινδιάνος, οι μονόκεροι, ο Ιντιάνα Τζόουνς, όλοι! Εντάξει είχα και Barbie!! Τι θέλεις τώρα, να πω δημοσίως πως την Barbie-Μικρή γοργόνα την έχω ακόμα στο μπάνιο μου;

Μμμ.. Αυτά που βρήκα δεν αρκούν.

Ας μαζέψω ό,τι άλλο unisex παιχνίδι έχει απομείνει από τα έρημά μου νιάτα κι ας πάμε και μια βόλτα στο ΙΚΕΑ. Ξέρω τι σκέφτεσαι: «Όλα εκεί μέσα είναι πολύ… ΙΚΕΑ!» Όχι όμως αν ξέρεις να τα «κλέψεις»! Και δεν εννοώ να τα σουφρώσεις! Θα εκπλαγείς με πόσους τρόπους μπορείς να μεταποιήσεις κάτι έτσι που να νομίζουν ότι το αγόρασες κατόπιν ειδικής παραγγελίας.

Η βόλτα στο ΙΚΕΑ απέδωσε καρπούς. Αυτό που χρειάστηκε ήταν μια απλή λιτή λευκό λάμπα πορτατίφ! Δεν θα σου πω πόσο έκανε, τι θέλεις να το δει η φίλη μου η Λήδα; Εσύ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από πολλά και με διαφορετικά καπέλα! Εγώ την πήρα λευκό με λευκό. λάμπα

Τώρα χρειάζομαι και μία logo. Θα κολλήσω τα παιχνίδια το ένα πάνω στ’άλλο αρχίζοντας από τα πιο ογκώδη!

Δεν φτάνουν όμως τα παιχνίδια. Μια μίνι επίσκεψη σε ένα παιχνιδάδικο ίσως να βοηθήσει.

Ένας φίλος με ρώτησε: «Γιατί δεν δίνεις σκέτο το πορτατίφ να τελιεώνουμε;» Αλλά δε θα έκανα τέτοιο δώρο. Δεν έχουν κάτι στραβό τα πορτατίφ, απλά ήθελα κάτι να λέει «Ναταλία».

Τα κόλλησα…

Τι παρδαλοσύνη είναι αυτή; Η Άρτα και τα Γιάννενα σε ένα πορτατίφ! Ίσως χρειαστώ κι ένα σπρέι.. Λευκό! Να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση. Είναι το χρώμα που προτιμώ τον τελευταίο καιρό.

Τι θέλαμε λοιπόν αρχικά; Κάτι για νέους γονείς και νέο σπίτι. Ας δούμε τι ψάρια πιάσαμε..λάμπα
Ορίστε και μερικές εναλλακτικές προτάσεις που βρήκα στο ίντερνετ:

λάμπα

 

φώτο 3

Υλικά:

-Παλιά παιχνίδα

-Λάμπα Πορτατίφ

– Κόλλα Logo

– Χρωματιστό σπρέι

Καλή επιτυχία σε όποιον το επιχειρήσει και να μας στείλει το αποτέλεσμα!

Σχόλια