Τα πλεονεκτήματα που έχει δεν σου έχουν περάσει καν από το μυαλό!

Κορίτσια… ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε μια ακόμη θεωρία! Ξέρω ότι, ειδικά για μας, η ζεστασιά και το χουχούλιασμα κάτω από τα σκεπάσματα με πιτζάμα, φανελάκι και κάλτσα ως το γόνατο είναι μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες μα η παρακάτω έρευνα μας φανερώνει την… γυμνή αλήθεια! Με άλλα λόγια, δείτε τα οφέλη που αποκτά μια από εμάς με το να κοιμάται… γυμνή!

1)   Ο ύπνος είναι καλύτερος και πιο βαθύς. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αϋπνίες που αποδίδονται σε αιτίες της καθημερινότητας (πχ ήπια αργά καφέ κτλ). Τι γίνεται όμως με τις αϋπνίες που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε; Πολλές λοιπόν από αυτές προέρχονται από την λανθασμένη θερμοκρασία του σώματος, που τα πολλά ρούχα δεν το αφήνουν να κρυώσει αρκετά έτσι ώστε να περάσει στο στάδιο του πιο βαθύ ύπνου. Με λιγότερα ή/και καθόλου ρούχα αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται και κοιμόμαστε πολύ πιο ήρεμα και καλά!

2) Εμποδίζει την συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Αυτό είναι το όνειρο της καθεμιάς μας-να αδυνατίζουμε στον ύπνο!! Ακολουθώντας αυτό τον τρόπο να κοιμόμαστε επιτυγχάνουμε ακόμα και το αδυνάτισμα! Συγκεκριμένα, όταν το σώμα έχει υψηλή θερμοκρασία στον ύπνο, είναι σε υψηλά επίπεδα και η κορτιζόλη του οργανισμού, που ευθύνεται για ο αίσθημα της πείνας. Ισχύει και το αντίστροφο(χαμηλή θερμοκρασία-χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης-όχι αίσθημα πείνας)!  Ακόμη, η αυξημένη κορτιζόλη εντείνει την επιθυμία του οργανισμού σε ζάχαρη και υδατάνθρακες, τροφές ιδιαίτερα βλαβερές για την σιλουέτα μας!

3) Νεότερη όψη. Άλλο ένα όνειρό μας, η αιώνια νεότητα!! Και σε αυτό φαίνεται να συμβάλλει το να κοιμόμαστε γυμνές! Όπως φαίνεται, η υψηλή θερμοκρασία παρεμποδίζει την έκκριση της ορμόνης μελατονίνης, η οποία δρα κατά του γήρατος κατά την διάρκεια του ύπνου. Με την κατάλληλη θερμοκρασία λοιπόν, που αναπτύσσει το γυμνό σώμα, αφήνει την ορμόνη να δρα φυσιολογικά, χαρίζοντάς μας νεότερη και φρέσκια όψη!

4) Προστασία κόλπου. Αυτός ο τρόπος για να κοιμόμαστε μας ωφελεί και σε ένα πρόβλημα που όλο και περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν-την ανάπτυξη μυκήτων στην ευαίσθητη περιοχή. Ειδικότερα, οι υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή αναπτύσσουν ένα προσφιλές για τα μικρόβια περιβάλλον, κατάλληλων συνθηκών για τον πολλαπλασιασμό τους. Υπό κανονική θερμοκρασία, κάτι τέτοιο αποφεύγεται.

5) Καλύτερο σεξ. Η ορμόνη που συμβάλλει στην σεξουαλική διέγερση είναι η οξυτοκίνη. Οι υψηλές θερμοκρασίες σαμποτάρουν την σωστή λειτουργία της, πράγμα που σημαίνει λιγότερη ερωτική διάθεση και ανταπόκριση. Αλλά και πρακτικά να το δει κανείς… λιγότερα ρούχα= περισσότερη διέγερση!

 Η Μέρλιν Μονρόε το έκανε αυτό από παλιά, κοιμόταν μόνο με μερικές σταγόνες από το άρωμά της! Και αν το σκεφτούμε καλά, πολλά από τα παραπάνω ίσχυαν γι’ αυτήν!! Μήπως να αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε σιγά σιγά;;;;!

της Ζωής Κρητικού

Σχόλια