Είχα μια κουβέντα με έναν φίλο στην προπόνηση εχτές που μου έλεγε ότι φοβόταν πολύ την Μάντσεστερ μέσα στο Ολντ Τράφορντ παρά το 2-0 του 1ου παιχνιδιού! Όχι για τον τρόπο που αγωνίζεται φέτος, ούτε για το ροστερ που κουβαλάει (οι μισοί από αυτούς δεν θα έπρεπε να περνούν ούτε έξω από την πόλη του Μάντσεστερ) και ΦΥΣΙΚΆ ούτε για τον προπονητή της (για τον ποιόν είπαμε…;)!
Ο φόβος του ήτανε η φανέλα των κόκκινων διαβόλων! Μια φανέλα που βρίσκεται μεταξύ των 10 καλύτερων ομάδων του πλανήτη μας (ο κύριος Λιακόπουλος μόνο ξέρει αν γενικά στον γαλαξία μας υπάρχουν καλύτερες ομάδες), με ιστορία που χτίστηκε μέρα με την μέρα, αγώνα με τον αγώνα και τίτλο με τον τίτλο! Μια φανέλα που δεν έχει πάνω στο σήμα της ”αστεράκια” -παρά τα τόσα πρωταθλήματα και τα τόσα ευρωπαϊκά τρόπαια που έχει κατακτήσει- έχει όμως μέσα σε ένα κίτρινο πλαισιάκι ένα κόκκινο διαβολάκι!!!

Τι είδαμε λοιπόν αυτό το βράδυ της τετάρτης στην Δημόσια Τηλεόραση; Είδαμε μια Μάντσεστερ να μπαίνει αγχωμένη στο γήπεδο, με έναν Ολυμπιακό να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο! Είδαμε μια Μάντσεστερ να έχει σε 5 φάσεις 3 γκολ, με έναν Ολυμπιακό να έχει σε 4 κλασσικές ευκαιρίες μηδέν τέρματα! Και μετά το 3-0 τι είδαμε για 35 λεπτά ; Είδαμε την ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ να κλείνεται πίσω και στα τελευταία 10 λεπτά να κάνει και καθυστερήσεις στα κόρνερ!!!
Η φανέλα αυτή που λέτε λοιπόν παιδιά, πέτυχε ένα γκολ από πέναλτι, ένα γκολ σε ανυποψίαστη στιγμή (από το πουθενά και στο χειρότερο σημείο του 1ου ημιχρόνου) και ένα γκολ από φάουλ! Και κάπως έτσι άδικα – ξε άδικα, βρίσκεται αυτή την ώρα που μιλάμε στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Κοινώς πλήρωσε τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα που πληρώνει και αυτός τους αντιπάλους του στην Super League! Πόσα ματσάκια έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια με υποδεέστερους αντιπάλους οι ερυθρόλευκοι, χωρίς να εντυπωσιάζουν (παρά το πλούσιο για τα ελληνικά δεδομένα ρόστερ τους), παρατάσσοντας στον αγωνιστικό χώρο μόνο την φανέλα?! Μια Φανέλα πολύ βαριά για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα!!! Και για όσους μιλάνε για την διαιτησία στο Θέατρο του Ονείρου, εμφανέστατα έπαιξε έδρα ο ρέφερι (πρέπει να έπαιξε και λίγο συμπατριώτη Φαν Πέρσι), όπως παίζουν σε γενικές γραμμές τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα! Μα θα μου πείτε, η Μάντσεστερ δεν χρειάζεται τον κόρακα για να αποκλείσει τον πρωταθλητή Ελλάδας!

Πιστεύετε δηλαδή πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται τα έξτρα σφυριγματάκια του για κερδίσει τη Βέροια, την Καλλονή και τον Πλατανιά;;; Ώπα sorry…Για τον Πλατανιά μετά την 7άρα στην Καλλονή -αλά Barcelona- θα κρατήσω μια επιφύλαξη!!!
Καλό θα ήταν κύριε ”Πέτρο”, να σταματήσετε να βάζετε αστεράκια γύρω από το έμβλημα της ομάδας σας και να αρχίσετε να επενδύετε στην Ευρωπαϊκή σας εικόνα γιατί ναι μεν ο Ολυμπιακός είναι 1ος στο χωριό, αλλά στην πόλη πότε θα πάμε;;; Γιατί σήμερα, εμένα προσωπικά μου απέδειξε ότι άξιζε να πάει στους 8 της διοργάνωσης, αλλά για να πω την αλήθεια δεν με είχε πείσει για το πώς βρέθηκε στους 16!!!

Υ.Γ 1: Πιστεύω πως για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού ευθύνεται ο speaker της Δημόσιας Τηλεόρασης….. με τόσες φωνές που έβαζε πάνω στην τελική προσπάθεια των παικτών ΜΆΛΛΟΝ τους τρόμαζε και αστοχούσαν!!!

Υ.Γ 2: Στο fb έγινε χαμός με τα status!!! Χάρηκε πολύς κόσμος και τα comments έπεσαν βροχή!!! Λέει η άλλη… ”μα καλά δεν υποστηρίζετε την ελληνική ομάδα?”
Για ποια ελληνική ομάδα μιλάτε μαντάμ ..; 3 Έλληνες παίκτες πάτησαν το γρασίδι
του Ολντ Τράφορντ και ο ένας μπήκε αλλαγή για 20 λεπτά !!!

”o Πολέμαρχος”

Σχόλια