Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η AIESEC, ο μεγαλύτερος παγόσμιος φοιτητικός οργανισμός, διοργανώνει ταυτόχρονα στα 5 μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδος και σε 3 πόλεις την ημερίδα Explore your Summer.

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος φοιτητικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται σε 124 χώρες παγκοσμίως, απαριθμεί πάνω από 100000 μέλη σε πάνω από 2500 πανεπιστήμια και έχει πάνω από 1000000 alumni.

Το Σάββατο 5 Απριλίου διοργανώνει ταυτόχρονα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα την ημερίδα με τίτλο Explore your Summer” με σκοπό την παρουσίαση των προγραμμάτων για το καλοκαίρι 2014 αλλά και των εμπειριών άλλων νέων που έχουν ήδη συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Μέσα από ομιλίες και διαδραστικά workshops θα συζητηθούν θέματα όπως το πώς οι νέοι μπορούν να ηγηθούν της αλλαγής και να επαναπροσδιορίσουν στόχους, μελλοντικά πλάνα και αναγκαίες δεξιότητες. Συμμετέχοντες του προγράμματος θα είναι εκεί για να μοιραστούν την εμπειρία τους και το πώς το Explore τους άλλαξε την οπτική για τον εαυτό τους, τον κόσμο και το μέλλον.

Το Explore είναι το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης στο εξωτερικό διάρκειας 6 έως 12 εβδομάδων που απευθύνεται στους νέους που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην τοπική κοινωνία και παράλληλα να αναπτύξουν τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά ζώντας και δουλεύοντας σε μία χώρα του εξωτερικού.

Λαμβάνει χώρα σε σχολεία, ιδρύματα, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και Πανεπιστήμια.

Σε μία περίοδο κρίσης αξιών και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, η έννοια του εθελοντισμού φαίνεται ασυνήθιστη όμως τα ωφέλη είναι αμέτρητα και η πραγματική εικόνα διαφορετική απ’ ότι την φανταζόμαστε. Με τη ραγδαία ανάπτυξη και τις αλλαγές που φέρει ο κόσμος σήμερα δεξιότητες όπως η λήψη αποφάσεων, η σφαιρική σκέψη, η ανεκτικότητα στη διφορετικότητα και η καινοτομία κρίνονται απαραίτητες για την επαγγελματική επιτυχία και όχι μόνο.

Αν θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να ενισχύσεις τη διαπολιτισμική σου κατανόηση,  να συνεργαστείς με φοιτητές από όλα τα μέρη του κόσμου στo πλαίσιo  μίας δεθνούς ομάδας, σ’ ένα διεθνές περιβάλλον, αλλά και να αποκτήσεις κι εσύ ενεργό ρόλο για τα κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν αναπτύσσοντας συγχρόνως τα ηγετικά σου χαρακτηριστικά…

 Τότε είσαι για Explore!

 

Πού: Αθήνα (ALBA Graduate Business School, Ξενίας 6.), Θεσσαλονίκη, Πάτρα
Πότε: Σάββατο 5 Απριλίου, 12:00- 15:00

Εξασφάλισε την θέση σου στην εκδήλωση μέχρι 28 Μαρτίου στο http://explore.aiesec.gr/explore-summer/

 

This summer #I_am_exploring!

Σχόλια