Το κείμενο που βρίσκεται στις οθόνες σας αυτή την στιγμή και συνάμα σας μαγεύει με την περιγραφικότητα αλλά και με την ζωηράδα του, είναι από εκείνα που σκέφτομαι μέρες πριν τα αποτυπώσω, γιατί θέλω να αφιερώσω σε αυτά ο,τι καλύτερο έχω. Αυτό συμβαίνει γιατί έχω ταυτιστεί με τα γραφόμενα του άρθρου και εγώ στο παρελθόν, όπως ποντάρω και πολλοί από εσάς. Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας λοιπόν, έχετε γυρίσει το βλέμμα σας με αποστροφή, όταν αντικρίσατε στον δρόμο, ένα από εκείνα τα υπερ-ενθουσιώδη ζευγάρια, να περπατούν σε κάποιο πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας. Μην κάνεις πως δεν ξέρεις σε τι αναφέρομαι. Το κάνω εγώ, το κάνεις και εσύ, το κάνουμε όλοι μας. Άσε τα σάπια και τις γραφικές ατάκες του στυλ <<Άσε τα παιδιά να χαρούν τον έρωτα τους μαλάκα>>. Ας είμαστε μια φορά ειλικρινείς επιτέλους. Είμαι ο Αυστραλοπίθηκος και σήμερα θα μιλήσουμε για τα σ’αγαπώ του πρώτου μήνα.

Ο πολυσύχναστος δρόμος που ανέφερα πριν, για εμένα είναι η Αποστόλου Παύλου, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι μου. Εκεί, ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο, τα απανταχού ζευγαράκια ανεβοκατεβαίνουν την υπέροχη αυτή οδό πιασμένα αλά μπρατσέτα ή  χεράκι-χεράκι. Σε ένα σημείο μονάχα, λίγο πιο κάτω από τον σταθμό μετρό της Ακρόπολης, τα ζευγαράκια μας δίνουν ραντεβού για τα πιο περίεργα και σαλιάρικα φασώματα. Όλοι και όλες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.  Είναι λες και περνάνε από κάστινγκ. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους κεντρικούς Αθηναικούς δρόμους,όπως για παράδειγμα η Ερμού με τα μαγαζάκια της. Τώρα που είπα Ερμού και μαγαζάκια, πάρτε μία μέρα έναν φίλο σας και πηγαίνετε για άραγμα στο γυναικείο τμήμα των Pull and bear. Θα μπορέσετε να τσεκάρετε ιδίοις όμμασι τις νέες κολλεξιόν στα γυναικεία μπλουζάκια . Στο θέμα μας όμως.

Η αλήθεια είναι πως μ’αρέσει να βλέπω ζευγάρια στον δρόμο,έστω και από εκείνα τα μπλιαξ. Σου δίνουν την ελπίδα πως στο μέλλον μπορείς και εσύ να γίνεις  αυτός που λένε <<Τι του βρήκε του μαλάκα??>>. Με αυτά που διαφωνώ λίγο όμως είναι με εκείνα που τα δίνουν όλα σε καφετέριες. Έχεις πάει με την κλασσική  ψωλοπαρέα σου ,  να πιείτε φράπα και να μιλήσετε για θέματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα για δεκαετίες. Γιατί η Δ.Α.Π είναι πρώτη δύναμη,  γιατί όταν κλάνεις μέσα στο μπάνιο μυρίζει περισσότερο, το πέναλτυ του Παπουτσέλη και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.  Ξαφνικά συνειδητοποιείτε , πως στο απέναντι τραπέζι ένα ζευγαράκι φασώνεται μετά μανίας. Δεν μπορεί κανένας από την παρέα σου αλλά ούτε και εσύ, να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του. Φεύγετε από την καφετέρια και δεν έχετε καταφέρει να αναλύσει τίποτα, παρά μόνο να πιείτε τον καφέ σας, που έκανε 4 ευρώ και ήταν μάπα. Διάολε αφού πηγαίνετε για καφέ, κοιτάζεστε, χαμογελάτε και αρχίζετε τα πονηρά, ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ? Πίνετε καφεδάκι να φανταστώ. Α στο καλό συγχύζομαι.

Θα κλείσω αυτό το υπέροχο και καλοσμιλευμένο κείμενο, προειδοποιώντας τον φίλο αναγνώστη, που το διαβάζει αυτή την στιγμή και συμφωνεί με ότι έγραψα, να μην λέει μεγάλες κουβέντες. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως σε λίγο διάστημα θα βρει αυτήν ή αυτόν (δεν σας ξεχνάω αναγνώστριες/αγάπες μου), που περιέγραψα παραπάνω και θα κάνει τα ίδια ή και χειρότερα. Δεν είναι κακό. Θα το κάνω και εγώ, θα το κάνεις και εσύ, θα το κάνουμε όλοι μας. Στο κάτω- κάτω Αυστραλοπίθηκο διαβάζετε, οπότε σίγουρα θα είστε και ερωτευμενιάρικες ψυχούλες.

Αυστραλοπίθηκος

Στο προηγούμενό μου κείμενο <<Οι φίλες των φίλων>>,όπως θυμάστε ξέφυγα λίγο από το σύνηθες κλίμα των γραπτών μου και αναφέρθηκα σε κάτι τελείως διαφορετικό.Αποφάσισα ότι μ’άρεσε πολύ αυτό και θα το καθιερώσω από εδώ και στο εξής.Σήμερα λοιπόν,θα μιλήσουμε για το μεγαλύτερο <<έγκλημα>>, που έχει τελεστεί στην ελληνική τηλεόραση. Την περασμένη Κυριακή, ο ΑΝΤ1 μετέδιδε τον τελικό του Dancing with the stars και  όλοι χαρούμενοι περιμέναμε την πολυαναμενόμενη στέψη της Κατερίνα Στικούδη. Ξαφνικά παγωμάρα. <<Ησαίας Ματιάμπα>> ακούγεται από τα μικρόφωνα.

Σοβαρά τώρα? Το Κατερινάκι έπρεπε να ήταν νικήτρια στο χαλαρό και να της απονεμηθεί ο τίτλος από τον ημιτελικό κιόλας, όταν έκανε με μαεστρία και χάρη το ντουέτο με την Αραβάνη. Όλοι είχαμε κολλήσει επί μία εβδομάδα στο youtube και το παρακολουθούσαμε ξανά και ξανά. Στην κυριολεξία το replay button είχε πάρει φωτιά.Δεν είναι δυνατόν, δεν γίνεται να έχει τόσο ωραίο κωλ..εε  χορευτικό ταλέντο. Παρ’όλα αυτά, η αγαπημένη κριτική επιτροπή έβγαλε νικητή τον Ησαία Ματιάμπα, αφήνοντας μας αυτό το παράξενο, παγωμένο χαμογελάκι, ίδιο με αυτό που σε αφήνει η κοπέλα σου όταν χωρίζετε. Τώρα αποδεικνύεται ότι η περσινή χαρά με την Ντορέττα, ήταν απλά στάχτη στα μάτια, ώστε να ολοκληρώσετε το οργανωμένο  έγκλημα σας φέτος.

Υγ1: Ξέρατε φίλοι μου πως μια φορά και έναν καιρό γεννήθηκε ένα αυτί  σε μια μακρινή χώρα. Έτσι, ένα αυτί μόνο του. Και ζει σαν αυτί καλά και εμείς καλύτερα.

Υγ2: Πολύ χάρηκα που δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες της Συντακτικής ομάδας. Νομίζω φαίνεται ξεκάθαρα πως είμαι ο πιο όμορφος.

Υγ3: Χαμογελάτε λίγο. Τι σας ζητάνε πια ρε πούστη?

Υγ4: Δεν έφτιαξες φακές αυτή την εβδομάδα και έχω ανησυχήσει. Είσαι καλά?

Υγ5: Το κομματάκι της ημέρας πηγαίνει σε δυο φοιτήτριες , που έχουν αφήσει τις σπουδές τους και παραθερίζουν στο εξωτερικό. Να περνάτε τέλεια.

 

 

Σχόλια